Funderingar på söndagskvällen

Hemma igen efter en fantastisk helg i Örebro glad och varm i hjärtat av alla möten med fantastiska människor. Många tankar och fragment av samtal som snurrar, likaså fantastiskt många stickprojekt i huvudet som vill komma igång. Samtidigt samma söndags- inte ångest med olust/bävan/obehagskänsla som så ofta infinner sig hos mig dagen innan det är dags att jobba igen.

Jag har ett yrke som jag älskar – arkivarie. Jag vill egentligen inte jobba som något annat, förutom när det svävar in en masa rosa fluff i huvudet och jag vill ha ett fantastiskt café och/eller garnbutik eller något likande, men det är som sagt trevliga drömmar som kan förbli just det. Men jag är på fel ställe och har varit länge, så länge att jag blivit sjuk flera gånger. Jag är väl som jag skrivit förr inte glad på jobbet och då gör jag också ett sämre jobb.

DSC_0034

Men nu äntligen har jag insett det som borde vara självklart – jag kan söka nytt jobb bara byta jobb – utan att vara ”färdig”. Jag har så länge tänkt att jag måste göra färdigt innan jag kan(får) söka nytt jobb. Helt befängt eftersom man in mitt jobb aldrig blir färdig, ännu mera dumt eftersom förutsättningarna för att göra klart inte ens finns. I dessa tankar är jag tydligen, förstod jag av ett samtal i helgen som kvinnor är mest, vill vill/tror att vi måste göra färdigt innan vi byter jobb. Dumt!!

Visst jag har också arbetskamrater som jag vill fortsätta jobba med och vissa arbetsuppgifter som undervisningen som jag kanske inte får jobba med på ett nytt ställe. Det är också någonstans bekvämt att jobba där man är van, är ”senior”. Men oaktat det så måste jag faktiskt röra på mig, det är hög tid!

Så nu ni söker jag faktiskt jobb, kanske utmanande att skriva om här, men då får det vara det. Jag söker med omsorg, jag ska inte fly utan gå till något som jag är hyfsat övertygad om att jag vill. Håll gärna tummen ni så är ni snälla!

DSC_0063

3 tankar om “Funderingar på söndagskvällen

  1. Det var roligt att träffa dig och få ett ansikte på dig!
    Jag håller tummarna för dig, att vara kvar i något som gör en sjuk är bara dumt (det vet jag hur det är).

  2. Jag tycker också att du gör helt rätt. Fast jag skulle nog vilja tillägga att äntligen går du vidare från ett jobb som du har växt ifrån. Jag håller nu tummarna för att du hittar en ny drömarbetsplats:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s