En på hundra

En på hundra drabbas tydligen av en sorts migrän som kallas vestibulär migrän. Med stor säkerhet är jag en av dessa i denna exklusiva skara. Kan tänka mig flera andra exklusiva grupper som jag hellre skulle vilja ingå i, de som vunnit OS-medalj, de som kan leva på sin hobby, de som är kända stickdesigners, de som vunnit Nobels fredspris, de som är friska för det mesta – ja ni fattar säkert poängen. Men nu gör jag inte det – och jag försöker hitta ett sätt att hantera att kraftig yrsel och att jag svimmar är en del av mitt liv, just nu i alla fall.

Förra veckan höll jag mig hemma, sjukskriven, rädd för att lämna hemmet, gå ut överhuvudtaget – men så kan jag ju inte leva, vill inte heller. Så nu i veckan har jag jobbat som vanligt, tills i dag när jag var nära att landa med huvudet i frukosttallriken när världen började snurra kraftigt. Tycker åtminstone att jag kan få svimma så där tjusigt som kvinnorna i böckerna som speglar 1800-talet sägs ha gjort (ja jag vet att det inte är sant). Det känns så ”bonnigt” att svimma i maten.

Den som tycker att jag verkar lite raljant över den uppkomna situationen har rätt, men det känns som det enda vettiga sättet att förhålla sig till det hela. Alternativet att gråta, isolera mig och tycka synd om mig lär inte gör det bättre, men sådana dagar kommer säkert också.
Tidigare har jag ju haft klassisk migrän dvs fått kraftig, ibland helvetisk huvudvärk, mått illa men inte jättemycket, blivit väldigt trött osv. Nu har jag knappt ont i huvudet alls, utan blir som sagt kraftigt yr, svimmar och mår helvetiskt illa och blir trött fast lite på ett annat sätt.. Den som vill läsa mer om Vestibulär migrän kan göra det här, en bra sida om migrän.
Nu får jag ju inte välja mellan dessa olika sorters migrän och det är väl tur det för det är verkligen som att välja mellan pest och kolera. Det är skönt att inte ha så ont i huvudet det är det, men det känns ändå som yrseln och risken för att svimma kommer att begränsa mig mer socialt.  Ska träffa min neurolog om knappt två veckor, kanske har hen något klokt att komma med, eller så får jag hitta bra strategier själv.
Just nu sitter jag still i sängen och har fått en fin bricka med lite godsaker är KM (fast jag mår lite f illa f annat än thét men säg inget till KM). Det är en del f att göra det bra, när attacken ändå är ett faktum:
Fika

En tanke på “En på hundra

  1. Livet är verkligen orättvist ibland:(

    jag hoppas innerligt att du och din neurolog hittar bra strategier som gör ditt liv lättare, trots svår migrän!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s