Nyårslöfte

Nyårslöfte redan nu!? Tja varför inte? Eller det är väl snarare än tanke som mognat fram och som nu känns färdig. Som så många andra stickerskor så känns det som om jag köper för mycket garn, mycket som tröst, vilket är helt begripligt men det gör också att det känns lite som när man äter godis för ofta och för mycket –  det smakar för ”sött” och inte gott. Jag njuter inte så värst länge av det jag har köpt och inte heller ser jag riktigt det jag faktiskt har. Dyrt blir det också faktiskt :(.

Så 2014 eller kanske snarare efter besöktet hos Karin 7 december så blir det inte garnköpsförbud för det klingar så illa utan njutaavdetgarnjagharår. Med de vanliga undantagen om jag måste komplettera eller om allt garn från Östergötlands ullspinneri kommer att försvinna för evigt eller om jag är på speciella evenemang. Åker jag till Danmark så gäller detta inte 🙂

Vad tror ni klarar jag ett år?

8 tankar om “Nyårslöfte

 1. jag tror att du efter en blygsam start kommer att klara det jättebra:)

  och den stora fördelen (som jag ser det) är att man blir mera kreativ när man inte får köpa nytt garn hela tiden:)

  och ett njutaavdetgarnjagharår låter härligt:)

 2. Klart du kommer att klara det! Jag har köpt lite garn nu under andra delen av det här året, efter att under en period inte handlat särskilt mycket. Det har varit jättekul, och det ska framförallt bli skoj att sticka allt jag tänker mig på andra sidan jul när jag är klar med julklappsstickningarna. Man kan göra rätt mycket på det man har hemma (för det är mycket när man tittar efter) och det är inspirerande att få hitta nya projekt som passar! Ett garnnjutarår låter helt perfekt, faktiskt.

 3. Tror jag borde hänga på där!
  Med undantag för ett visst blått (men det är ju redan ”köpt” 😉 ), några Kampes till för humörtröjan och så har jag tänkt ett särskilt raggsocksgarn på festivalen i februari. (Bl.a. tänkt för hjälpstickning till NÄSTA vinter…)
  Zetas är härligt förresten! Bra när mig men jag har inte kommit mig dit sedan mamma o jag åkte förut.

 4. Heja heja! Jag har tänkt i samma banor men jag tror att det skulle bli helt fel i mitt huvud, att jag bara skulle känna dåligt samvete om jag köpte garn istället. Men jag har istället tänkt att jag bara ska köpa garn som jag har ett uttänkt projekt till. Lite mindre kanske det blir då.

 5. Jag gillar din tanke!! Efter att ha fixat i syrummet har jag sett hur mycket som finns i gömmorna, och hur många halvfärdiga projekt som ligger. Ska fundera ut en egen variant av .
  Lycka till! Jag tror att du kommer att fixa det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s