Vilar mig i form

Jag försöker vila mig i form till morgondagens besök på Syfestivalen. I år ett besök tillsammans med flera goda stickvänner, hoppas förstås träffa på flera på festivalen. I år är jag framförallt tygsugen, men vill också besöka bland annat Magasin Duett,  tant Kofta och Solkustens spinneriverkstad. Lite sugen på ett riktigt korsstygnsbroderi är jag också, men där kanske jag borde behärska mig, svårt att få in detta också i antalet timmar som finns per dygn.

Medan jag vilar läs stickar och surfar, funderar jag på läkare och speciellt min nya företagsläkare. Han tycker som bekant inte om patienter som har en egen åsikt och vilja. I dag fick jag i brevform veta att jag alltjämt har alldeles för lågt blodvärde och att detta måste utredas vidare för att hitta orsaken.  Att det fortfarande är lågt har jag kunnat räkna ut alldeles själv, jag är blek, trött, yr och andfådd som den värsta storrökare. Men varför kan karln inte prata med mig? I telefon eller vid ett besök? Nix, bara via brev som inleds med ”Bäste NN” (ja han vet att jag är kvinna). Inget tal om medicin edyl eller utrymme för frågor, bara order om att lämna fler prover. Jag brukar inte vara nojig eller orolig men nu råkar jag vara det den här gången. Åt till och med upp persiljan som fanns på en smörgås i går och jag gillar inte persilja 😉

Nu blir det stickning resten av kvällen, en sjal i det härliga garnet 6 karat av Schoppelwolle. Ska bli en sån här

Foto: Min mamma stickade den här vackra sjalen av en härva 6 karat.

(bilden från Litet nystan där också mönstret är köpt).

Trevlig helg på er allihopa!

4 tankar om “Vilar mig i form

 1. För mig kommer ett lågt blodvärde som ett brev på posten i samband med (svårare?) inflammationer i mina leder. Kanske är det samma för dig?

  Vila dig i form, och stå på dig!

 2. För övrigt har husläkaren här ordnat med sådant som mediciner i tablettform, sprutor och transfusioner för att få det på rätt köl. Byt läkare, omedelbums!

 3. Trevlig läkare det där……
  Smart gjort att bara irritera och oroa om man har som yrke att hjälpa folk.
  Tan Kofta lyckades jag missa, men både Magasin Duett och Solkustens kom jag hem med produkter ifrån 🙂 Plus favoritstället Islandsgarn förstås!
  (Bild i Online Stickcafé…)
  Ha så kul imorgon! Hoppas det blir en riktig energi och glädjeboost!

 4. Hoppas att besöket på Syfestivalen blev precis så roligt som du hoppades på:)

  och läkaren – förhoppningsvis är han bättre på medicin är på sitt skrivsätt:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s