Det där med heminredning

Hemma med en måttlig förkylning så hinner man/jag fundera lite mer än vanligt, bara det inte är allt för avancerade tankar för de klarar inte en snuvig Saltflinga av. Så i dag har jag bland annat funderat på varför mina planer på att ha virkade, stickade och sydda heminredningsprytlar snyggt utplacerade här och var nästan aldrig realiseras. Nu måste det ju inte se ut som det gör här, fullt så orealistisk är jag inte även om det vore mysigt. Eller hur? För det kan till och med jag inse att min tid och ork inte räcker till och troligen inte min familjs tålamod heller :). Men en och annan snygg hemmagjord kudde utplacerade här och var vore inte dumt, inte heller att ha en egenhändigt gjord filt och inte minst gardiner i alla rum (nä jag hör inte till kategorin som gillar gardinlösa fönster i vart fall inte där jag bor nu). Garn har det köpts några gånger främst till tänkta virkade kuddar, men även till en filt (som faktiskt är under produktion) men det kommer liksom inte hela vägen. Senast inköpet gjordes för en dryg månad sedan hos Magasin Duett, en härlig dos med bomullsgarn i härliga färger, i mina tankar då var en stor filt av mormorsrutor (som tur var köpte jag inte garn till en hel filt) men som nu verkar bli en kudda bestående av en stor mormorsruta. Bra när man blir realistisk!

DSC_0005 DSC_0004

Kanske handlar det just om det, att vara realistisk i vad jag kan åstadkomma, inte i förmåga utan i tid. När jag bestämde mig för den blivande kudden ovan så blev det genast lättare att ta fram garnerna och jag har virkat så mycket handlederna tål. Kanske handlar det också om att prioritera att göra till hemmet, jag vill ju göra så himla mycket och då har kläder i allt från koftor till vantar och allt där emellan känts mer prioriterat. Samtidigt som jag ju uppenbarligen vill ha mina virkade kuddar mm. Får fundera vidare, snuvan lär väl hålla i sig några dagar till.

PS Jag försöker bli kompis med min långtidslånade ”riktiga kamera”. Mobilbilder blir ibland lite tråkigt i längden. Behöver dock öva en del, lära mig kameran som har en massa finesser.

 

En tanke på “Det där med heminredning

  1. jag tror att en liten del i det är att göra klart. t ex när man vill virka ett täcke, att man tänker många rutor, och sedan lägger virkar och lägger på hög, så att man kan virka/sy ihop det när man har fått ihop tillräckligt många.

    att det handlar om att hitta sätt som gör projekten överskådligt, att man kan hitta ett sätt som gör att man ser skillnad även med en mindre ansträngning.

    och mest av allt – att inse att det hela kommer att ta tid, och att ge sig själv den tiden.

    själv ville jag virka gardiner för rätt så många år sedan. men till slut insåg jag att det skulle ta mig alldeles för lång tid. då ”fuskade” jag genom att ”bara” virka en spetskant som jag sedan sydde på en gardinkappa:) på det hela taget blev jag väldigt nöjd ändå till slut:) när jag sedan flyttade från den lägenheten och fick fönster med andra mått, så ville en kompis till mig gärna ha gardinerna, så hon fick dom så gärna. hellre det än en låda på vinden:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s