Sommerfuglen

Jag har varit där! På Sommerfuglen alltså 🙂 För mig som är galet förtjust i dansk stickdesign är det ju ett måste att komma dit någon gång, och jag jag blev inte besviken. Kort tog jag inte jag hade helt klart annat att tänka på, så jag fick gå tillbaka och ta en bild utifrån i alla fall efteråt.

Sommerfuglen Skyltfönster

Så mycket fint garn, broderier, knappar, mönster och annat härligt på ett enda ställe! Till att börja med blev jag så där handlingsförlamad som i vart fall jag kan bli om det finns för mycket fint att välja på. Men jag skärpte till mig! Jag hade förälskat migi två nya böcker så med dem i handen så kunde jag fokusera bättre, dessutom fick KM ett ryck och ville ha en tröja (i svart så här till hösten/vintern).  Jag återkommer med bilder på vad jag köpte…

Om ni är i Köpenhamn och ska besöka en enda garnaffär så gå till Sommerfuglen, personalen anpassade till och med danskan till en begriplig nivå för en svenk. Ska ni besöka två butiker gå till Uldstedet också, en mer ”normal” garnbutik om ni förstår vad jag menar men med mycket fint garn mm de också.

Till Köpenhamn vill jag åka igen och igen eller Danmark överhuvudtaget.

4 tankar om “Sommerfuglen

 1. Jag var där för några år sedan och kom av alldeles när jag steg in. Det var i och för sig på den tiden då jag ännu inte var garnmanisk…. Men det var så överväldigande att jag gick ut tomhänt. Nu med mer vana så inser jag att man nog ska någon sorts plan. Det ska i alla fall jag nästa gång.
  Svart – jag önskar lycka till, håller på med en slipover till en kompis i svart och hetsstickar för att få den ur världen mens det fortfarande finns lite skapligt ljus. Aldrig trodde jag väl att synen skulle svika innan 40!
  Hoppas att du får en bra vecka!

 2. Jag har fortfarande inte varit där, men någon gång tänker jag också åka dit och se om det är lika fantastiskt som alla säger:D

  Kul att allt gick så bra, du var väl värd en liten minisemester där du kunde skämma bort dig själv lite:)

 3. Ja, visst är den inspirerande!! Varje gång jag är i Köpenhamn (1-2 ggr/år) går numera kosan till Summerfuglen först 🙂 Men i somras kom jag faktiskt ut tomhänt, men däremot hade jag nog klämt, kännt och memorerat varje garnnystan i butiken. Maken kom förbi två gånger för att se hur det gick för mig, sista gången satte han sig i fotöljen och väntade ut mig!
  Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s