Min egen väg

Det gick faktiskt överförväntan bra att komma tillbaka till jobbet i går. Första arbetsdagen på drygt 4 månader och jag överlevde 🙂 . Visst stresspåslaget ökade, jag fick mer ont, blev väldigt trött men å andra sidan blev jag glatt och vänligt mottagen av de arbetskamrater som betyder mycket för mig (resten lyckades jag undvika i går iaf). Det är väl några dagars smekmånad just nu, det inser jag, innan alla fattat att jag är på plats osv, men det tar jag då.

Så istället för att den faktiska tillbakagången till arbetsplatsen blev rejält jobbig så kom en käftsmäll istället från oväntat håll, från min nya läkare. Genom sitt sätt och agera som läkare med stort L  med ett ”jagvetsåmycketbättreändulillavänperspektiv” så stjäl han en massa kraft och energi, skapar stress och frustration. En kort mailväxling om mina arbetstider mm (plus ett tidgiare läkarbesök) räcker för att jag bestämt ska säga ;  Tack men nej tack! Nej tack till en sk rehabplan som är stelbent, omänsligt och utan hänsyn till den person det gäller. Jag går vidare min egen väg utanför sjukförsäkringssystemet.  Jag blir på så sätt friare, troligvis inte fattigare och definitivt mer tillfreds med livet. Jag kanske inte är härdad, mest för att jag inte vill det, men jag tar inte skit för att jag är sjuk! På köpet slipper jag även FK och det är ett klart plus.

 

6 tankar om “Min egen väg

 1. Stelbenthet och omänsklighet gör mig så förbannad! Jag vet hur tungt det är att slåss mot de stora drakarna när man inte mår bra. Jag är så glad för din skull att du bestämmer själv – ett klart tecken på att du sätter dig själv främst ❤ Bra gjort! Kram

 2. Så tröttsamt med en läkare somvetsåmycketbättreändig:s

  så skönt att läsa att du ändå har såpass bra tillit till din egen förmåga att du vill staka ut din egen väg till en bra framtid:) håller tummarna för att allt går din väg nu!!

 3. Helt rätt gjort!!!
  Systemet tar ju kål på en om man inte står på sig. Det ligger en hel del i det att man helst ska vara frisk för att orka vara sjuk…
  Hoppas din ekonomi inte påverkas negativt! Men blir det bara lite kan det ju vara värt det i livskvalité/självkänsla 🙂
  (Kommer mail till dig strax, om bloppisen… Jag har NOLL karaktär…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s