Småland

Midsommar har kommit och gått, likaså ett födelsedagskalas. Det har varit trevligt men lite väl mycket, så bloggen har fått vila lite. Nu krånglar dessutom wordpress så jag skriver nu om inlägget för tredje gången 😦

I går tog vi oss en turistdag. Det blev en resa österut från småländska höglandet där vi tillbringar sommaren. Första anhalten blev Karamellkokeriet i Mariannelund, kul att se på godistillverkning dock inte så mycket jag vågade mig på att köpa pga allergi men lika bra det. Nästa resmål var Katthult, för mig som alltjämt älskar Astrid Lindgren och hennes böcker så var det här det första av flera härliga stopp.

Småland 2013 1 065

Emil är kanske inte min favorit bland Astrids figurer som vuxen men som barn betydde han mycket för mig. Som en rätt ensam liten flicka på 70-talet var böckerna med alla hyss, kärlek och småländska natur en värld att försvinna in i om och om igen. Jag tror att jag nästan kunde böckerna utantill. Tror även jag hade några av dem på skiva och när Emil kör Alfred till läkaren i Mariannelund i snöstorm var lika spännande varje gång.

Efter Katthult åkte vi på slingrande småvägar till Vimmerby, dock inte till Astrid Lindgrens Värld (även om jag blev väldigt sugen när jag åkte förbi) utan till Astrid Lindgrens Näs. Åk dit! Åk dit även om ni inte älskar Astrid, för det är fint där, det finns god mat och fika. Gillar ni Astrid så titta på utställningen, en fin sammanställd utställning om Astrids liv, inte så mycket nytt för mig i sak men så fint gjord. Där finns i sommar även en utställning om 50-åringen Emil och där finns en massa bilder av Björn Berg och en härlig korrespondens mellan Björn och Astrid om Emilböckerna.

 

Småland 2013 1 069

Ett besök till blev det i Vimmerby, som inte alls hade med Astrid att göra, utan en syaffär som Anette tipsat om. Och ja Anette du har helt rätt det är en vädligt fin affär :). I morgon kommer jag dessutom att ha min egen hjärkrans att sy – så då är det bara att sätta igång.

Efter det for vi vidare österut mot Västervik. Västervik är också fint. Och vi avslutade dagen med att äta gott

Småland 2013 1 083

En fantastisk dag! I dag behöver jag vila och vila. Men mer Astrid Lindgren i mitt liv ska det bli (har önskat mig flera böcker tills jag fyller år)!

2 tankar om “Småland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s