En annan sorts midsommar

Jag har fått lära mig att det tar ett sorgeår att komma över/igenom ett stort trauma, minst ett år längre tid om man tänker på den stress som kroppen utsatts för och som den ska läka ifrån. Man behöver gå igenom alla dagar som var för att kunna känna att det som man känner är minnen, minnen som ligger bakom en. Nu är jag halvvägs genom den perioden i tid men inne i en period med många starka minnen från vad som hände just precis nu för ett år sedan.

Storhelger är väl i sig en prövning när livet inte ter sig normalt, jag minns såväl första julen sedan mamma gått bort och den oändliga sorg som speglade sig i pappas ögon. För mig var midsommar och veckan innan midsommar förra året en stor prövning. Jag var tvungen att fatta stora och svåra beslut utan att veta tillräckligt mycket för att egentligen kunna fatta dessa beslut. Men besluten togs. Samtidigt med det skulle födelsedag firas, inte min, och midsommar firas. Familjen befann sig på olika håll på grund av ”det” och vi som var på samma ställe fick försöka göra vårt bästa för att försöka hitta vårt sätt i det som var att fira födelsedag och midsommar. Det gick väl sådär, midsommarmat var inte att tänka på, vara med och resa midsommarstång gick bättre. Oändligt ensam var jag när jag uppvaktade födelsedagsbarnet och barnet kände sig säkert lika ensam han.

 

Men mitt i allt det svåra dyker det alltid små guldkorn om man bara är uppmärksam och ser dem. På midsommaraftonskvällen spelade jag för första gången Fifas fotbollsspel på Xbox, första gången jag spelade Xbok överhuvudtaget, och det spelandet bjöd på otroligt många skratt. Jag var otroligt dålig på att spela samtidigt som mina motståndare var bra, kul blev det.

Inte en vanlig midsommar då men vårt sätt att i det som var fira på det sätt vi kunde. I år ser mycket annorlunda ut, fler av familjen är tillsammans igen och god kontakt finns med alla i familjen för mig. Så i år firade vi lite mer ”normal” midsommar med midsommarfirande, traditionell mat och härligt väder. Minnena finns där  men det gör inte riktigt lika ont längre.

En tanke på “En annan sorts midsommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s