Nötter

Jag älskar nötter av alla sorter men framförallt hasselnötter. Jag gillar att ha nötter hela i filen till frukost, gillar att ha dem i sallader, i mat, när jag bakar kakor så är det oftast med nötter i och  så den stora kärleken choklad  med nötter i, schweizernöt framförallt.

Nu verkar denna kärlek får ett abrupt och oåterkalleligt slut. Jag verkar ha utvecklat en allergi mot åtminstone  hasselnötter och mandel förmodligen även fler nötter men det vet jag inte och jag har ingen större lust att testa just nu. För just nu sitter jag med en massa otrevlig allergisk symtom och tycker lite synd om mig. Anledningen till att jag utvecklat en allergi just nu är min nya medicin, som är helt fantastisk mot mina ledbesvär, men som har den baksidan att den sätter ned kroppens försvar mot allergener, bakterier och virus. Det senare är väl mest vanligt och det var jag inställd på men har hittills, peppar, peppar, sluppit, men allergi mot nötter fanns inte i min tankevärld.

Som tur är, är jag inte allergisk mot varken garn, tyg eller böcker så just nu tröstar jag mig med att sticka (när jag inte sover). Och när jag blir piggare ska jag börja leta reda på godsaker utan nötter men med hallon i eller passionsfrukt som jag också tycker mycket om.

Annonser

3 tankar om “Nötter

  1. Trist biverkning men skönt med en medicin som hjälper. Du får tänka att ”nötter är ju ändå rätt fett”.(Hade jag hittat en medicin som hjälper mot onda ryggar tror jag att jag skulle kunna leva på rotmos eller vad som helst resten av livet…)
    Som du skriver, du får lyxa med bär o frukt istället. Sköt om dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s