Ett annat nyårslöfte

Jag skrev faktiskt en lista med saker/aktiviteter som jag ville göra under 2011. Det har hittills visat sig vara bra (även om det bara gått 12 dagar på året). Flerfärgsstickning var en sak som stod med att sy X antal plagg var ett annat och nära besläktat med det var att bli sams med min overlockmaskin. Att bli sams med overlockmaskinen återstår och kommer nog att ta ett tag. Men mitt första sydda plagg för året är faktiskt klart:

En vanlig, enkel men användarvänlig kjol, den har varit med på jobbet i två dagar och förutom att den är lite väl stor så gillar jag den. Tyget är inköpt på Nea Nobelle, mönstret är från Ottobre nr 2 2007. Kjolar är kul att sy så det blir förhoppningsvis fler, jag har i alla fall tittat ut ett nytt mönster och passande tyg ur tygsamlingen.

Jag har fått en award från Sussilull – tack snälla det värmer.

Enligt den ska man berätta om tre saker man tycker om:

  • Att göra något tillsammans med alla min tre barn och KM, det kan vara ett enkelt fika vid köksbordet, spela ett spel eller något mer ”avancerat”. Jag känner mig oändligt rik när vi sitter tillsammans. Tyvärr händer detta inte så ofta med tre tonåringar och en trött mamma.
  • Springa. Det monotona, regelbundna rytm som infinner sig när fötterna sätts ned i asfalten är så lugnande och kickande på samma gång, tankarna stillar sig och ersätts av ett lugn och tillförsikt. Känslan efteråt är också ljuvlig, endorfinerna rusar runt och känslan av att ha gjort kroppen och själen gott finns där. Tyvärr så kan jag inte springa så ofta heller men jag tror fortfarande att jag kommer att kunna det igen.
  • Mitt yrke – arkivarie. Relativt sent i livet så utbildade jag mig till arkivarie vilket är bland det bästa jag gjort. Jag är barnsligt lycklig när jag får gräva ned mig i ett förteckningsarbete, skriver en någorlunda bra arkivbeskrivning, ta fram en bra diaréplan eller lyckas få andra att förstå tjusningen med TF 2 kapitel och så mycket annat.

Jag väljer att inte skicka awarden vidare.

4 tankar om “Ett annat nyårslöfte

  1. Hej!
    Jag har också Psoriasis Artrit. Just nu har jag inte så ont men jag är så trött, så förlamande trött! jag står inte ut att ha det så här, vad ska jag göra????

  2. Det måste vara underbart m ett jobb du trivs så bra med, grattis.( Lättare att orka med det då kanske.)
    Kjolen är superfin i sin enkelhet. Jag beundrar alla er som har tålamod att sy!!!

  3. Kjolen är verkligen jättefin. Jag behöver fler kjolar och trots att det inte blev mycket sytt i höstas ser jag fram mot att det blir det i vår. Kanske dags att planera lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s