Veckans UFO vecka 43 före och efter

Det kändes i början av veckan som det var vinter på gång och mössläge, därför beslöt jag mig för att avsluta det lilla som fattades på den basker jag började sticka när jag var på Vidarkliniken. Eftersom jag även stickat ett par fingervantar som matchar så kändes det ännu mer angeläget.

Det återstod att sy/fålla ungefär en tredjedel av den dubbla kanten, vilket är ett väldigt typiskt UFO för mig. Fingervantarna däremot har varit klara och använts flitigt, det är mina första egenhändligt sticka fingervantar och jag tyckte det var  riktigt kul att göra, lite pilligt men som sagt kul. Mindre kul var det när jag blockat baskern, vet inte riktigt vad jag tänkte på:

Förmodligen att jag skulle sträcka ut ordentligt och därför använde jag ett tårtfat på fot, väldigt praktiskt men baskern passar en elefant bättre än mig och då har jag ändå stort huvud. Får försöka åtgärda saken men misstänker att det kan ta en stund…

8 tankar om “Veckans UFO vecka 43 före och efter

 1. Ha ha, men den blev mycket vacker. Och fingervantarna jätte jätte fina!
  Det är väl bara till att försöka krympa den igen med lite varmt vatten kanske.
  Lycka till!

 2. Jag har gjort något liknande med en basker som jag skulle ge bort. Jomen det var ju spetsstickning ju, och då ska man ju blocka, väl …?

  Jag blötte kanten och ”kramade ihop” den. Huruvida den blev till användningsbar belåtenhet har jag inte riktigt koll på.
  Man kanske kan peta in en bred resår i resårtunneln och åtminstone få den att inte ge med sig så mycket när man tar den på sig?

 3. Både baskern och fingervantarna är så läckra. Hoppas du kan krympa baskern så den passar bättre till dig.
  Vilken underbar idé att göra en fin sprutburk i stället för tråkiga apoteksförpackningar. Önskar jag kunde ge dig något bra tips för göra din tillvaro litet trevligare.
  Förra måndagen var jag i Stockholm och hälsade på min väninna, som bor i närheten av dig, och försökte muntra upp henne. Hon är också sjuk och har haft konstant värk i tre år nu.
  Trevligt att du kommer på lokalföreningsträffen. Jag ska också delta, så då kommer vi att träffas.
  Kram

 4. Och om det skulle bli sticka till elefanterna ( de finns ju inte kvar på Skansen) men då är du ju redan klar och tänk det skulle bli stans flottaste elefant;o) Du kommer säkert på nåt smart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s