Julklappar

Visst är augusti en bra tid att fundera på julklappar? I alla fall om man stickar. Jag brukar vanligtvis börja fundera på det någon gång i november och då blir det inte mycket stickat som tomten har med sig. I år fick jag en fråga uppmaning av KM om att sticka julklappar. Uppmaningen har en bakgrund. Min svärmor försåg oss alla med strumpor och vantar till jul oavsett om man ville eller inte (fast det ville vi), i generationen före henne så var det hennes svärmor som gjorde det samma. Det finns strumpor här hemma från båda två. Så nu har KM räknat ut är det min tur att förse ”släkten” med strumpor och vantar. Jag gillar tanken men har som sagt hittills inte kommit i gång men i år så:

Två par strumpor på gång. De till vänster är ett riktigt UFO som värmt stickkorgen länge, utan begriplig anledning, nu återstår bara att sy ihop tån och så ett par alldeles vanliga strumpor.

11 tankar om “Julklappar

 1. Jag är imponerad! Min mormor var den som försåg vår familj och stafettpinnen har inte riktigt fattats av vare sig min mamma eller mig.

 2. En bra idé, men jag är ju inte så duktig på att sticka så jag får fixa andra julklappar. 🙂
  Och det är ju en fin tradition.
  Hoppas att du kommer igång så du har några sockor att ge bort. 🙂
  Ha en skön torsdag!

 3. Det här måste vara den enda ”tradition” jag faktiskt gillar. Kanske för att jag kom på den själv. 🙂 Hoppas äldsta sonen kommer välja fru med omsorg. 😉

 4. Men det var väl en alldeles utmärkt tradition att föra vidare. Inga fel att vara ute i så god tid, ska banne mig ta en funderare, dags att planera ulliga julklappar.

 5. Jag skulle bli superglad för stickade sockar i julklapp men i min familj är det nog jag som får stå för stickandet om det ska bli något…. 😉

 6. Riktigt smart att börja redan nu 🙂

  Jag har väldigt fullt upp med att ta hand om barn som börjat ny skola (fritids än så länge) och jobb som inte är helt lätt, så jag klarar inte helt bestämma om jag kommer till Riddarmaskorna på söndag. Jag VILL jättegärna, men kroppen måste också orka.

  Skickar en stor kram!!

 7. Lycka till med strumporna. Bra att börja i tid med julklappar, men ge inte bort dem innan jul! (Det har jag gjort med de 5 mössorna jag just gjort klara)

 8. Kan bara instämma! Mkt bra idé att börja med julklapparna i tid! Själv brukar jag sticka som en besatt dagarna innan jul för att hinna klart med allt i tid och i julas fick min svägerska EN pulsvärmare på julafton och den andra på annandagen för att jag inte hann klart… 😉 Ska försöka undvika det i år…

 9. Smart att börja med julklapparna redan nu! jag har faktiskt varit inne på en liknande tanke, fast mer i största allmänhet vintergrejer som vantar, halsdukar, mössor, tjocka sockar … ja allt sånt som jag inte fick fram förra vintern i efterfrågad mängd. ”Ska bara …” Hm, undrar om det blir nån skillnad i år, trots alla goda föresatser. Men jag önskar dej all lycka till med ditt bautaprojekt, låter som du skulle behöva de här månaderna för att förse alla och en var med sockar. Och apropå sockar, dina oranga med flätor i förra inlägget är bara för läckra!!!!

  Ha det så gott!

 10. Att tänka på jul redan nu gör mig lite nedstämd… Samtidigt tycker jag att det är en fin tanke att du ska bli släktens socktant. Å då bör du ju onekligen börja i tid… (De gula sockorna i ditt förra inlägg är underbara, förresten.)
  Men julstickning eller ej, det ÄR faktiskt sommar fortfarande o 19 grader i havet här på västkusten…
  kram.

 11. Ping: Nystart « Saltflingan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s