Min tavla

I veckan hittade jag denna tavla och den var bara min. Texten kan kan säkert läsas på massor med olika sätt men för mig är den och ska framöver vara en påminnelse om att det är jag och bara jag som bestämmer vad min lycka ska bestå i/av.

Det kan kanske tyckas konstigt att tänka så men är man som jag kroniskt sjuk och alltid har ont så utsätts man ständigt och jämt för andras tyckande. Inte ni som är här och läser och skriver och inte heller de av er som jag träffar i riktiga livet. Tvärtom! Men läkare, chefer, coacher och andra, ofta i sin yrkesutövning, tycker sig ha rätt och också en plikt att tala om vad som ska göra mig lycklig, hur jag ska hantera min smärta osv. Denna vecka har det varit väldigt mycket av den varan och jag är både arg och ledsen på grund av det.

Detta blev ett riktigt långfredagsinlägg – jag återkommer i morgon med mer påskglädje.

5 tankar om “Min tavla

 1. Hörde en föreläsning, av Martin Ingvar, om smärta. Gamla nyheter: om doktorn är en empatisk person som också ger mig kunskap kring mina symptom, så gör det mindre ont. Synd att dom inte verkar lära ut det på läkarutbildningn.

 2. Känner igen mig. Det är lätt för andra att värdera och uttrycka hur msn har det fast de inte kan ha en aning. ”Du ser ju så pigg ut” och andra klichéer kan kännas rätt jobbiga en dag när man har riktigt ont. Särskilt när man känner att det mer sägs för att den andre egentligen inte riktigt vill höra hur det är.
  Sen kan man säga som min handläggare på fk ”Om du nu inte blir bättre av att gå hemma kan du ju lika gärna vara på jobbet”.
  Lite långfredagsgnäll från mig också :). Ibland behövs det också, kram och fortsätt kämpa och du har rätt i att ingen annan kan definiera vår lycka…

 3. Gillar verkligen din tavla, den säger mycket!!
  Fast jag inte är kroniskt sjuk har jag väldigt svårt för när folk tycker, eller ännu värre, försöker övertyga mej om att jag borde göra si eller så osv. Ännu värre om man då är sjuk!

  Blir lite avis på alla er som varit på Grötö, det ser så mysigt ut!

  Hoppas humöret är bättre i morgon, önskar dej en Skön och Glad Påsk!

 4. Stå på dig annars gör någon annan det ( som det så klokt stod i blandaren på 80-talet) Var har du köpt din fina tavla?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s