Hål

Hål, hål och mera hål. På kort tid har det gått hål på tre par av mina egenhändigt stickade strumpor. Elände men också en god anledning att sticka nya, sockgarn saknar jag inte och inte lust heller. Jag har upptäckt att jag gillar att det finns en nyttoaspekt på mitt stickande som i detta fall sockbrist eller som med min OS-kofta (jag äger nästan inga koftor vilket är lite förvånande både med tanke på att jag stickar och älskar att gå i koftor).

Paret på bilden de är i alla fall utslitna, ett annat par hade jag fäst för dåligt vid tån när jag avslutade sockan krullade i rask fart  upp sig till halva foten. Jag skulle säker kunna stoppa dessa som Bohusstickan gjorde så fint med sina slitna strumpor, jag har till och med en strumpstoppargrej men nä det känns tråkigt, även om de gnager lite då i miljösamvetet. Fast kanske ändå, just dessa strumpor är faktiskt mina allra första stickade strumpor stickade sommaren 2005. Garnet inköpt på ett av mina första stickcaféer, ett hos Britts butik i Åkersberga – nostalgi.

Fast just nu ska jag fortsätta med min OS-kofta och inte börja fundera på sockmönster, absolut inget annat.

Trevlig helg!

Annonser

4 tankar om “Hål

 1. I say: Spara dem i en låda någonstans, så att du kan stoppa dem den dag andan eventuellt faller på. Och sticka nya nu.

  Kram!

 2. Tack för kommentaren om min Citron! Jag gillar den väldigt mycket. 🙂
  Det bästa med trasiga sockor är att man då har ett legitimt skäl att sticka nya utan att någon undrar vad man ska med ännu fler sockor till! 😀

 3. Men du, jag är så NÖJD med mitt strumpstoppande! Det märks inte att jag lagat sockorna – de är som nya igen! Ska skynda att laga ännu ett par ikväll…
  Trevlig helg! (å du, jag gillar också Rabalder, de plaggen håller härligt länge.)

 4. Jag var en baddare på att stoppa när ungarna var små, sydde åt en kemtvätt så jag fick stoppa även hål i byxor, dukar och annat med pyttesmå stoppar med tunt garn/tråd. Det var ett nöje att göra det så att folk inte hittade lagningen när de tittade efter.
  Sticka nya sockor du så har du lite att dona med …
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s