Fokus på OS

Jag försöker styra in mina tankar på sådant som jag tycker om att tänka på – som garn till exempel. Tänka på vad jag ska sticka som deltagare i Ravelympics, vilken gren jag ska ställa upp i, vilket garn, vilket mönster och så vidare. Det går så där, ständigt poppar andra mer jobbiga tankar upp, jag försöker vänligt men bestämt fösa bort dem. De envisas och jag envisas återstår att se vem som vinner.

Innan jag hamnade där jag är nu dvs när utgångsläget var heltidsjobb och allt annat som hör vardagen till så tänkte jag att jag skulle sticka mig en Citron antingen i ett härligt Malabrigo lace garn eller ett ännu härligare garn från Eva i en härlig blandning av ull och silke. Nu är läget ett annat och jag har mer och mer fokuserat i tankarna på att göra en kofta i detta garn:

Bilden vägrar absolut att lägga sig till rätta på rätt håll men ni ser ju ändå vilket ljuvligt garn det är. Araucania nature wool i den härligaste av färger -rosa. Sex härvor har jag inköpta på Nystas rea. Just nu lutar jag starkt åt att göra en Tea leaves cardigan (ravelrylänk). Karin har gjort en i likadant garn och den är supersnygg och jag tror att den passar för att sticka på när man tittar på TV. Jag har även funderat på att göra en February lady sweater men tycker mig komma i håg att många hade problem med att få till den utan en massa omstickningar och det är jag inte sugen på just nu. I Ninas första stickbok finns också en kofta som jag skulle kunna tänka mig att göra.

I morse när jag vaknade funderade jag en sväng igen på att sticka sjalar, Icarus, någon av Ysoldas alla härliga sjalar och så Citronen igen. Men jag vill verkligen ha en kofta en egenhändigt stickad eller… Nåja jag har ju ända fram till 03:00 i natt på mig att bestämma mig och med rätt fokus så sitter jag i morgon bitti och stickar på…

Annonser

9 tankar om “Fokus på OS

 1. Det är DU som är vinnaren, ingen annan! Snyggt garn, jag undrar om inte Eva stickade i samma färg på senáste stickcaféet. Lycka till i OS, själv hoppar jag. Hoppas vi ses på söndag, kanske sista gången på Riddersvik. Vi får hoppas att någon tar över. Trevlig kväll eller natt kanske jag ska säga…

 2. Härligt garn, det blir säkerligen en ljuvlig kofta! Är också sugen på en Tea leaves.
  Skönt att man inte är ensam om att vara så velig inför OS. Bestämde tidigt att vantar skall det stickas, men har ändå velat hit och dit mellan olika saker i tankarna. Men igår anmälde jag gren – vantar/Mittens moguls får det bli, thats it. Orkar inte vela mer nu.

  Ta hand om dej! Kram!

 3. Tea Leaves är ju helt underbar, den tycker jag absolut att du ska göra :). Tänker på dig och ger dig en styrkekram som kanske kan hålla borta alla dumma tankar en liten stund!

 4. Vilket härligt garn, kommer bli en underbar kofta.
  Lider med dig när jag läser ditt förra inlägg – hoppas du kan få lite distans o hitta en vettig kompromiss jobb/sjukdom! (Själv ska jag snart opereras o ska försöka klara detta nästan utan smärtlindring eftersom min lever inte heller är ”i form” numera…Gulp…)

 5. Tea Leaves i Nature Wool ligger högt på min sticka-lista också! Och så fiiin den skulle bli i det rosa, ojoj!!

  Jag hoppas du har en riktigt skön helg.
  Många kramar!

 6. Jag har gjort en tröja i det garnet och det är härligt att sticka med, jag tror att en Tea Leaves blir jättefin i det garnet. Härlig färg rosatokigt som man är :). Ha det så gott och hoppas att du mår bättre snart. Nästa träff hos Karin är den 8/3 om du har möjlighet att komma.
  /Marianne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s