Istället för nyårslöften – så vill jag ha det 2010

Det blir inga nyårslöften för 2010 heller (jag hade inga för 2009) utan istället  funderar jag på vad jag vill ska hända under 2010. Eftersom det här är en stickblogg, även om man kan undra i bland så blir det först tankar kring stickning.

Jag vill att jag under 2010:

* Vågar avsluta mina stickprojekt! Kan låta konstigt kanske att det beror på att jag inte vågar att mina projekt, i alla fall vissa, aldrig blir färdiga men så tror jag att det är. Prestationsångest helt enkelt. Detta gäller framförallt större plagg som ska monteras som koftor och tröjor.

* Stickar fler koftor och tröjor! Hänger ihop med föregående punkt. Under 2009 har jag köpt många tänkta koftprojekt och utav dessa vill jag att några ska blir färdiga så att jag kan ha dem på mig.

* Vågar ge mig på flerfärgsstickning! Att jag kan komma över tröskeln och ge mig i kast med allt läckert som finns inom detta område. Två vantkit finns hemma så steget behöver inte blir så stort kanske.

* Åker i väg på flera ”stickevent”! Jag är redan inbokad på Grötö och det längtar jag efter. Förutom det så skulle jag gärna vilja att jag under 2010 gick på stickkurser som sträcker sig över längre tid än ett par timmar en kväll så att jag får gå mer på djupet.

* Stickar fler projekt med tanken att ge bort! Det är en härlig känsla att ge bort till dem som uppskattar.

* Håller sticklusten varm och stabil! Det var eländigt tråkigt under den period i höstas när den bara försvann, jag mår gott av att sticka regelbundet.

Förutom stickning så gillar jag att sy, baka, safta och sylta och så träna förstås. Och för dessa områden så vill jag under 2010 att jag:

* Hittar tillbaka till träningen! Eller hitta tillbaka går ju inte riktigt eftersom lederna inte riktigt är med på det men jag vill hitta tillbaka till en regelbundenhet i träningen och till glädjen. 2009 var året när jag tränade extremt lite för att vara jag men precis innan jul fick jag en härlig knuff. På JL:s handbollsavslutning så var vi föräldrar med och jag hade inte tänkt vara aktiv på annat sätt än att fixa fika. Men JL drog med mig rent bokstavligt och det var så obeskrivligt roligt att vara med och spela (inte för att jag kan) att jag vill kunna gör det så länge jag ”får” så numera finns det ett nytt mål för mig.

* Bli vän med min nya overlocksymaskin! I höstas uppfyllde jag en dröm och köpte en overlockmaskin, jag har provat lite men har en bit kvar tills vi är vänner. Förhoppningsvis har jag till nästa årsskifte sytt flera fina plagg.

*Sylta och safta i mängder! 2009 blev det tyvärr inte mycket syltat trots att jag tycker att det ska ingå för att sommaren ska vara lyckad. Svartvinbärsgelé, hallonsylt, björnbärsmarmelad och svampplockning vill jag gärna. Inläggningar vore också kul att pröva (jag har endast lagt in gurkor tidigare), sylta apelsinskal likaså.

*Bakar och gör efterrätter regelbundet! Bara för att det är gott, utan en massa kemikalier och roligt. Sluta köpa färdigköpt vore en dröm.

Ungefär så vill jag ha mitt 2010!

10 tankar om “Istället för nyårslöften – så vill jag ha det 2010

  1. Lycka till med dina föresatser! Det där med att sticka tröjor tycker jag är en mycket bra målsättning. Tröjor kan man inte få förmånga. Och egenhändigt stickade är helt oslagbara.

  2. Låter som riktigt bra önskningar inför 2010!
    Önskningar är bättre än löften, och ju mer man tänker och visualiserar sina drömmar och önskningar desto lättare att förverkliga dem (tror jag iaf)!!
    God fortsättning på det nya året!

  3. Tycker ditt år låter helt förträffligt När jag gick in i väggen vid sekelskiftet så orkade jag till att börja inte med ett dugg, men med tiden började jag brodera och jag vill nog påstå att jag broderade mig tillbaka till livet samtidig som njursvikten tog mig ifrån livet. Ha ha det låter ju inte klokt, men om du visste hur mycket enorma tavlor jag har broderat. De ligger alla utom en i en stor låda i väntan på att spännas upp … jag broderade petit point mycket smått så varje litet hörn tog en evighet, men jag var otroligt flitig lika flitig som du är med stickandet.

    Kram vi ska sticka tillsammans en dag det ser jag fram emot.

  4. God fortsättning på stickåret 2010. Jag tycker din lista låter kanonbra och är helt övertygad om att du kommer att lyckas! Snygga vantar du stickar också 🙂 Ser fram emot den 17:e.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s