Triss i FO

I går kväll var en kväll som jag skulle vilja ha fler av – en görafärdigt kväll

Först färdig, var den senast påbörjade:

Tony Irving sjal IMG_4397

Bilderna är inte de bästa utan mer ”skynda dig det är kallt och blir snart mörkt igen bilder”.  Men sjalen är en Tony Irving sjal virkad i Crazy Zauberball (färg 1699) med virknål 3,5. Med sjalen är jag nöjd, den har varit rolig att virka och jag tror att jag kommer att använda den flitigt.

Färdigt nummer två var en sjal som legat färdig ett bra tag sånär som på att fästa trådarna och för att jag skulle fundera på om jag överhuvudtaget tyckte om den.

IMG_4394

Jag kom fram till att den är helt OK, kanske ingen blivande favorit men OK. Mönster Traveling women (ravelry länk) stickad i Jitterbug med stickor 4. Tanken var och är att den skulle matcha min kulturtantskappa som har ett mönster med blommor i orange. Får återkomma om det i vår när det är säsong för den kappan igen.

Sist färdig var det äldsta projektet:

JL mössa IMG_4386

Mössa till äldsta sonen. Påbörjad i mars på vägen upp till Idre och vintersemestern. Av någon obegriplig anledning slutade jag sticka när det var cirka 5 cm kvar. Men nu är den färdig och godkänd av sonen. Garn Fabel och mönster från Yll & Tyll. Andra mössan jag stickar i detta mönster och det kan säkert bli fler. Jag älskar förkortade varv. Men jag kommer i så fall inte sticka den i Fabel.

Nu kan jag tycker jag med gott samvete börja på något nytt fast det finns en hel del påbörjat kvar som faktiskt lockar också

Annonser

6 tankar om “Triss i FO

  1. Vilken skön känsla när man gjort färdigt något, som i ditt fall är tre projekt samtidigt. Du kan verkligen känna dig nöjd och unna dig att börja på något nytt. Sjalarna ser jättefina ut och mössan är inte dum den heller.

    Ha en bra vecka! Kram Metta

  2. Vilka fina FO’s. Gick det bara år 1 nystan Zauberball till sjalen? Den blev så härligt stor. Och mössan är jättefin. Snyggt när färgrandningen är på höjden!

  3. Härligt att bli klar och känna att man kan börja med något nytt, själv börjar jag just nu bara på nytt men gör inte klart något. Kanske ska jag virka en sån där sjal också, den blir himlans snygg.

  4. Så fina saker du har gjort färdigt och så snabb du är med stickorna själv har jag nog klister i händerna så långsamt som det går för mig.
    Jag håller på med en sjal och en mössa till sonen, sjalen skulle det vara mönster på, men jag gav upp fattade inte mönstret så den blir rätstickad med ett litet upprepat hålmönster runt kanten. Mössan vet jag inte om jag gör klar … sonen visade i en nyköpt stickbok vilken mössa han gillade bäst och det var inte det mönster jag hade valt. Blir nog en upprepning …
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s