Innan dagen börjar

Jag har svårt för lördagar, men i dag har jag njutit av morgonlugnet innan resten av familjen vaknade (vilket de precis gjort nu), läst tidningen och ätit en god frukost och sedan stickat en stund:

IMG_4281

Vantar med fläta stickad i dubbelt garn från Östergötlands ullspinneri. Snabbt, enkelt och trevligt att sticka, kommer att bli supermysiga att ha på sig i kylan. Mönstret är från Hemslöjdens nya bok Sticka mössor, vantar och sockor!

Nu kanske jag är redo att ta mig an dagen fast bara kanske. Det lockar inte riktigt att ta i tu med att skriva inköpslista, handla mat, köpa fleecetröjor och annar till killarna, laga mat mm. Däremot spelar äldste grabben handbollsmatch i eftermiddag det lockar i alla fall och så att börja på andra vanten…

5 tankar om “Innan dagen börjar

 1. Det blir finfina vantar och visst är Visjögarnet härligt att sticka med! Får nog hålla utkik efter denna boken när jag ska till Syfestivalen nästa vecka.

  Du får ha en trevlig helg. Hade nog föredragit dina uppgifter framför mina egna denna dag. Har försökt ladda ett par timmar nu för att ta tag i städningen av huset. Inte mycket som gjorts den senaste månade i den vägen. Och peppningen har väl funkat så där. Tror jag först får ta mig en kopp te men sen ska jag köra igång. Yey!

  Sköt om dig!

 2. Sådana mornar är härliga!
  Helst vill man ha kvar den där lugna friden runt sig resten av dagen.
  Jag har ”masat” runt mest hela förmiddagen, nu ropar maken att lunchen är klar, sen borde jag städa, tvätta, bädda rent i sängarna, handla… fy.. får väl se hur mycket som blir gjort!

  Ha en bra helg!

 3. Dubbelt Visjö? Låter väldigt trevligt! Och själva vanten ser väldigt fin ut också, precis lagom mycket med en stor fläta mitt på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s