Tre stickningar och en massa ont

Det forsätter att göra ont, ont och mera ont och jag försöker envist hitta sätt att hantera det på, ibland blir det lite bättre ibland blir det sämre. I morgon är det måndag och då måste jag ta kontakt med läkare igen eftersom en del av smärtan (migränen) kommer av biverkningar av cytostatikan som ska och gör lederna bättre. Just det att den medicin som hjälper mot lederna ger biverkningar i form av migrän är kämpigt för då blir ovissheten större om hur det ska  gå framöver. Jag vill veta, kunna planera, kunna drömma osv.

En sak som faktiskt hjälper när migränen härjar, inte när den är som värst men annars, är att sticka. Jo så är det, fast det gäller att hitta en stickning som kräver precis lagom med koncentration och det är inte alltid så lätt. Men i fredags när den värsta migränen lagt sig för då så började jag med denna:

IMG_4236

Inspirerad av Marie köpte jag mönstret till  sjalen Jeanne och började sticka i mitt alldeles nyinköpta Fleece artistgarn. Det blir så bra tillsammans garnet och mönstret tycker jag, det lite fyrkantiga i mönstret passar med det gråa och det funkade som ”migrändämpande” också. Ser fram emot att få den färdig då jag har en hel del i i garderoben som passar till.

Fast att ha bara en stickning i gång är inget för mig så i veckan har jag inspirerad av Eva börjat med ett par fingervantar också:

IMG_4234 Mönster är basmodell fingervantar i Johanna Wallins härliga Sticka småvarmt. Garnet är Shoppel Wolle Zauerball. Också en lyckad kombo tycker jag. Tänker mig att göra en basker till och försöka hitta lämpligt garn till en passande halsduk också. Sticka fingervantar är riktigt kul, pillrigt och inget för stela reumatikerhänder men det struntar jag i ;=).

Till sist och till slut så har jag avslutat och blockat en av mina koftor. Hurra!

IMG_4238 Min röda kofta stickad på tvären i Heavens hand med mönster från Yll & Tyll är färdigstickad och ligger blockad på dotterns säng!! Bra precis en månad efter start vilket måste vara rekord för min del. Nu återstår att fästa alla trådar vilket jag inte har några problem med att göra och så att sy ihop axelsömmarna. Nu väntar jag bara på att den ska torka och då helst innan dottern kommer hem och vill ha sin säng.

Så ska jag hitta något som är bra med allt det onda är det väl att det ger mycket tid för stickning. När inget annat funkar så går det alltid att sitta i mitt soffhörn och sticka. Ibland blir det till och med för mycket tid där, jag vill gärna välja själv vad jag gör och när men försöker acceptera att det inte är så just nu.

9 tankar om “Tre stickningar och en massa ont

 1. Låter jobbigt med smärtan, tur att du klarar av att sticka i alla fall även om man vill kunna göra så mycket mer. Vad flitig har du varit, många fina projekt på gång. Skall bli spännande att se koftan när den är ihopsydd.
  Ha det gott.

 2. så fina vantarna blir =)
  Visst är sticking ett bra smärtstillande, har ju också migrän och tycker att i början av anfallen så fungerar stickningen perfekt, men sen…….

  Hoppas de vänder och blir bättre nu, ha de gott.
  Eva.

 3. Åh, hoppas innerligt du får ordning på medicineringen! Så ruskigt deprimerande att få sådana biverkningar. Skönt att du kan sticka i alla fall och inte behöver ligga pall hela tiden.

  En sån jätteläcker färg på sockarna! Koftan och sjalen ser verkligen härliga ut också, ser fram emot att se den färdiga.

  Ha det så gott det går!

  Kram

 4. Sjalen kommer att bli spersnygg i det garnet och ditt arbete! Lika så fingervantarna (skönjer jag att jsut fingervantar kan bli årets stickade julklapp?).

  Hoppas att du kommer attbli bättre, låter fruktansvärt. Hur länge sak du äta medicinen? Är det för alltid?

  Kram.

 5. Hoppas det gick bra med doktorn idag. Kul att du stickar sjalen, garnet ser supersnyggt ut och fingervantar i det garnet måste nog jag också göra, randningen blir ju toppen (faktiskt snyggare än i ett par sockor). Och så ses vi väl på söndag och då tar du väl med dig allt fin du visar här?

 6. Upp till kamp, låt inte tvätthögen mästra med dig ;-).
  Visst är det härligt att sticka med Zauberball, dom är inte bara vackert nystade utan helt underbara att jobba med.

 7. Stackars du, att ha kronisk smärta är helt enkelt urdjävligt (förlåt uttrycket). Trist att det inte ska kunna finnas lindring utan biverkningar. Och man måste kunna drömma om att bli bättre, för att inte bli tokig.
  (När ryggspecialisten i förra veckan sa till mig att de kanske inte kan göra mer, att jag kanske aldrig mer kommer att kunna sitta , alltid ha dessa smärtor mm, då skedde det farligaste; jag tappade hoppet. Det är livsfarligt, då slutar man kämpa. Men miljoner tårar senare brukar det vara dags att ta nya tag…)
  Ha det så bra det går!

 8. Hej Boel!
  Blir inspirerad att förnya min stickning av din blogg. Skulle vilja köpa lite annorlunda garner, känns som om jag sitter fast i gamla spår, tvåtrådigt ullgarn för hela slanten typ.

  Jag har flyttat från stan men är i trakten nu och är sugen på att träffas och sticka, tyvärr verkar det inte vara något stickkafe´på gång from nu tom torsdag 24/9. Känner du till något? Vilket kafé´är det folk brukar sticka på på tisdagar?

  Hoppas du vet något?

  Jag har bara stickat en halv tröjärm av det fina röda garnet vi konkurrerade om hos Marias garn. Kanske ändrar jag mig och gör en schal i stället.

  Hälsningar Karin Sörhus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s