Var sjutton är mina 2,25:or?

Jag har sedan i går kväll letat febrilt efter mina strumpstickor 2,25. I går kväll helt utan reslutat vilket var oerhört frustrerande eftersom jag inspirerad av Marie bestämt mig för att det är helt OK att ha flera strumpstickningar i gång samtidigt och jag ville belöna mig efter att ha gjort något extra (bra). I dag efter lite funderande och lite detektivarbete:

IMG_4197

Mina 2,25 befinner sig delvis i min vantstickning Embla delvis i min strumpstickning till KM i en salig röra ihopblandad med mina 2,5:or. Upprörande eller hur ;=)? Nä  kanske inte mer ett i-landsproblem, men jag inser att jag inte alls har två uppsättningar 2,5:or av Knit picksstrumpstickor som jag trodde. Fast det konstiga är att jag bara hittar 4 2,25:or och inte sex undrar var de två andra gömmer sig? Slutsats av detta materialinventerande; jag är glad att jag köpte ett stickmått (som också är en linjal) så jag kan kolla kvartsstorlekar; jag ska redan i dag köpa en uppsättning till av strumpstickor av ovannämmda märke i storlek 2,25 och 2,5; jag ska forsätta sticka på min vante även om jag tycker att flerfärgsstickning är svårt:

IMG_4198

Det blir bra nog för att vara typ tredje försöket.

Jag har inte alls glömt bort mina koftor, om vän av ordning undrar, utan jag jobbar med framförallt den röda där jag är inne på upploppet dvs stickandet av ärmarna och i helgen ska jag blocka delar till två andra koftor. Men i dag tränar jag på att hålla mig i lugn och vila på riktigt och då passar småstickningar bättre.

Trevlig helg! Och tack för alla grattikommentarer!

Annonser

7 tankar om “Var sjutton är mina 2,25:or?

  1. Strumpstickorna har en förmåga att alltid vara upptagna så det skadar inte att ha extra uppsättningar. Och småproject är alltid bra att ha på sidan om när man gör koftor, det har jag också. Skönt att ta till när koftan blir lite för tung eller när man vill ha variation.

  2. Även en mindre erfaren stickerska har också kommit underfund med detta. Har inte så mycket på gång, men inte finns det stickor som passar om man känner för att börja på flera projekt. Bra eller dåligt, har inte bestämt mig?

    Vilken bra vän du har, fina presenter ;-).

  3. Man behöver absolut flera uppsättningar stickor, köpte själv ett par till 2,25 i veckan. Det är dags att börja fundera på vantar också, dina ser väldigt snygga ut. Trevlig helg!

  4. Vad trevligt att du tänker dig hitåt igen. Jag vet inget stickcaffé den dagen. På måndagar finns ett inne i stan. Men det kanske inte är helt omöjligt att fixa till ett.

  5. Just nu är det också mindre projekt som hägrar, orkar inte sitta med stora. Känns bra att du tänker på att vila. Jag börjar också tänka på, vilka dagar i veckan som jag ska ha absolut fria, där det inte får bokas upp något. Passer mig bättre så.
    Såg att ni skulle ha stickcafé, låter jättetrevligt, men vi har Danmarksbesök då, annars kunde det vara roligt att träffas IRL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s