2 1/2 liter björnbär eller är det fredag nu igen

Fredagar är inte min favoritdag i veckan, förr var den det men numera är det en ”dagenefterdag”. Dagen efter jag tagit min cytostatika och då är varken kropp eller humör på topp. Denna fredag känns dessutom osedvanligt eländig så vill man bara läsa glada stickinlägg så kan man med fördel sluta läsa nu.

Jag blir nog alltid lite vemodig så här års, sommaren närmar sig sitt slut och därmed är det slut på långa lediga dagar utan en massa av andra bestämda aktiviteter. Samtidigt med den vemodskänslan så infinner sig förhoppningen att i år är året när jag ska vara väl förberedd när skola, arbete, fritidsaktiviteter mm mm dvs vardagen rullar i gång. Så blir det inte i år heller kan jag konstatera när jag tittar mig omkring. Renoveringen vi hoppades skulle vara klar nu är knappt påbörjad för hantverkarna tja de är som hantverkare är och vi har inte ägnat hela semestern åt att renovera själva (vilket jag är glad att vi inte gjort). Så huset är om möjligt ännu rörigare än vanligt med färgburkar och ikeakartonger överallt förutom all den vanliga röran. Den här veckan när jag hade tänkt fixa allt det där som ska fixas innan skolstart, ni vet köpa nya gypmakläder, bokpapper, busskort mm mm, skriva in och planera alla aktiviteter som skola och andra planerat åt oss i nya familjealmanackan (som jag inte ens köpt), ringa Bup, FK och andra som behöver kontaktas, då händer allt möjligt annat, som att pappa blir sjuk, det händer akuta krångelgrejor på jobbet och inget blir gjort.  Och sedan är jag ju inte alls så där pigg som jag hoppades vara, inflammationerna i mina leder är starka och envisa och låter sig inte besegras i första taget.

Var kommer då björnbären in i allt detta elände och gnäll? Jo jag har plockat 2 1/2 liter björnbär i dag på förmiddagen och det hjälpte mig att sortera lite i mina eländestankar. Står där och plockar och inser att jag är ledsen för att jag inte orkade/hann plocka vare sig vildhallon eller blåbär då när det var tid för det och därmed inte heller syltat eller bakat. Nu kan man kanske tycka att jag ska vara glad över att jag i dag plockat björnbär och inte gräma mig över det som jag inte gjort men riktigt så lätt är det inte tycker jag. Vissa saker blir för mig en symbol för de begränsningar som min sjukdom (och andra familjemedlemmars handikapp) innebär och just denna gång var det bärplockningen.

IMG_4150

Känslan som infinner sig när jag plockat bär hemma i trädgården eller i naturen är obeskrivligt härlig och något som jag vill ska ingå i min sommar.

Nu ska jag samla ihop mig och leta reda på det där björbärspajsreceptet från förra sommaren och baka en paj, fast jag måste nog vila lite middag först

6 tankar om “2 1/2 liter björnbär eller är det fredag nu igen

 1. Jag har också en ”dipp” på hösten. Hösten känns lite som att dö en smula… jag vet inte…

  Hoppas att det blir bättre med din sjukdom och att det andra inte krånglar allt för mycket. Kram.

 2. Hej det är ingen ide att försöka få det snyggt medan man renoverar, både jag och min syster har försökt och hamnat på gränsen till nervsammanbrott. Putta ihop allt till en hög och lägg ett snyggt tyg över så slipper du se det.

  Det viktiga är inte att planera hela hösten (och genomföra planen) utan det viktiga är att TÄNKA att man den här gången ska få det perfekt och planerat, och sen uppfylla en bråkdel. Bråkdelen blir större och större varje gång och DET är utveckling och att lyckas.

  Baka pajen och njut den lååångsamt med god glass, gott kaffe/te och gott sällskap
  kram

 3. Vad gott det ser ut med björnbär!! När jag växte upp bodde vi vid vilda björnbärsbuskar… Det var alltid så gott att gå där och småäta! Jag känner precis som du så här i augusti. Ganska vemodig och lite bävan. Jag älskar verkligen sommaren och tycker det känns jobbigt när hösten närmar sig och alla löv kommer ramla av och så mörkret och kylan… I år är det om möjligt ännu jobbigare eftersom jag dessutom behöver söka jobb. Det skulle definitivt behövas lite stickcafémöjligheter i höstmörkret som kommer!! En stor kram till dig!

 4. Jag har inte heller plockat några blåbär,men jag tror att det kan finnas kvar lite bara jag tar mig ut i skogen.Vet också hur det känns när en förälder inte längre är som förrut.Min pappa tacklar just nu av väldigt mycket,är ibland helt förvirrad och ibland lite bättre.

 5. Ja, man blir alldeles trött när man tänker på skolstart. Tur att jag bara har en kvar att fixa för.
  Fäbodhelgen var, som du förstått, alldeles underbar. Jag tror att det blir en repris nästa år. Kul om du hänger på då.
  Ha en fin kväll och kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s