Smekmånad

Smekmånad var vi aldrig på för två år sedan när vi gifte oss, KM gick och jobbade dagen därpå istället och vi funderade aldrig på något annat då heller. Nu har jag och KM varit på Gotland några dagar bara vi två och igår på färjan hem så kom tanken att denna resa mycket väl skulle kunna vara vår smekmånad. Vi som så sällan är bara vi två några längre stunder har nu varit på tu man hand sedan i tisdags och det är underbart skönt.

Vi har dessutom hittat vårt sommarparadis på Gotland och det är inte Furillen (dit kultureliten mfl åker/bor) utan sydöstra Gotland och närmare bestämt Ronehamn men även Hemse,, Alva, Rone,  Hablingbo mfl ställen ger oss mersmak. Till Ronehamn kommer vi att åka nästa sommar och nästa och… tror jag. Huskroken ligger mycket riktigt i Ronehamn och det var fantastiskt kul att komma dit:

IMG_4046 IMG_4044 IMG_4043

Jag har ju besökt deras monter på Symässan så många gånger men detta var ju något helt annat. Men även bortsett från Huskroken så är Ronehamn ett ställe att trivas på.

Förutom Huskroksbesöket (som tog lååångt tid med KM drack medhavt thé i trädgården och läste deckare) så har vi träffat en massa får (jag återkommer kring det en annan dag), cyklat en lite längre sväng (min kropp tyckte det var helt OK och jag var lycklig), fikat på flera mysiga ställen, ätit crepes, vandrat i flera naturreservat nära havet, handlat hos Laban mm mm. Sista dagen dvs i går var vi i Visby men förutom den goda lunchen och besöktet i Botaniska respektive Fornsalen så kände vi båda två att vi kunde hoppas över det – vi är nog riktiga lantisar innerst inne ;=).

IMG_4037 IMG_4033 IMG_4052

I dag är det sista dagen på semestern och det känns OK eller som KM sa på vägen hem – Tur att vi börjar jobba det hade blvit jobbigt att försöka toppa denna semester.

13 tankar om “Smekmånad

 1. Eftersom du gillar Gotland och deckare
  så läs Håkan Östlundhs böcker som utspelar sig i trakterna av Hemse.
  Jag gillade dom mycket eftersom jag är född i Hemse.

 2. Vilken härlig semester eller smekmånad (i efterhand) ni tycks ha haft. Har aldrig varit på Gotland, men har sett så många bloggar som lovordar ön, så jag skulle gärna vilja komma dit. Måste bara undersöka möjligheterna att resa med KM i rullstol, handikappvänligt och tillgänglighet i stort för rörelsehindrade.

  Ha en bra vecka! Kram Metta

 3. Så roligt att du fått besöka Huskroken och allt annat spännande. Du får berätta mer när vi ses. Jag har äntligen kommit igång med min tröja som jag ska sticka av garn därifrån. Brukar inte ha så stor lust att sticka under sommaren. Jag har lovat att delta i Kulturfestivalen under tisdag (11/8 12-14) och onsdag (12/8 14-16). Kanske kan du komma förbi på din lunch på tisdag? Och då måste jag ju ha någon intressant stickning att visa upp.
  Jag ska antagligen också till Hurtigs på tisdagen den 4 augusti. Har stämt träff med Carin Andersson.
  Hoppas det ska gå bra på jobbet i nästa vecka!

 4. Det låter ju så bra. Vi fick en 2 nätters hotellvistelse i höstas och har tänkt oss en till i höst. Man uppskatter det så mycket, när man är med barnen jämt jämt.
  Låter trevligt med Huskroken, ska titta på det i höst på Syfestivalen, om jag kommer dit.

 5. Härligt med gotland och Huskroken. Har varit på denna ö några gånger och det är helt fantastiskt. Ser med spänning fram emot din mormorsrutor kofta.

 6. Åh så underbart det ser ut. Vad skönt för er!!!! :).

  Jag vill gärna träffas och sticka tillsammans snart igen och har precis konstaterat att lördag eftermiddag har jag inga planer. Hur ser din kalender ut då?

  Kram!

 7. Mysigt! Jag har aldrig varig på Gotland men skulle väldigt gärna åka ditt (och besöka Huskroken också för den delen).

  Vakuumpåsarna har jag köpt på John Wall, men det finns billigare att beställa på nätet (men jag ville ha dom NU). Bara att fylla och sätta dit dammsugaren och dra ut luften.
  John Wall har den här sorten http://www.attendra.se/produkt/spacebag#resellers (finns även att beställa på forvara.se och de är billigare där)
  Sen finns andra modeller även här: ttp://www.frossa.se/group.asp?group=71&gclid=CJr9iO7whpwCFVOK3godjRb9-g
  Dessutom har jag för mig att dom brukar finnas att köpa på Syfestivalen (men det är kanske inte det första man letar efter där).

 8. Hej
  Jag ser verkligen fram emot min och makens semester på Gotland, vi kommer nog att följa i era fotspår en bit =)
  Nåde dom får som inte vill kela med mej.
  Ska allt åka till Huskroken också, har ju en hel vecka på mej,
  Allt är fixat nu , bil och biljetter och plats för Tass.
  Ha de så gott på dej och hälsa alla jag känner
  Eva.

 9. Vi var runt på ungefär samma ställen. Jag bara älskar Gotland. Var där mycket som barn. första gången för KM. Bra väder, god mat, och lite span på olika saker.

 10. Åh, så härligt det låter! Det var säkert inte dumt för någon att familjen delade upp sej. Skönt att det inte blev samma kaos som för två år sen.

  Hoppas ni får många härliga besök där igen, framigenom. Det ser så mysigt ut, vi har tyvärr aldrig varit där, trots att vi pratat om det många gånger.

  Ha det så jättegott!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s