Minnen och ilandsproblem

I dag på morgonen har vi skickat i väg killarna på kollo på Barnens ö och dottern är på egen semester med pojkvännen så nu har vi barnfritt åtminstone tills på lördag. Skönt men det väcker också en hel del minnen från sommaren för två år sedan när barnen var i väg på kollo senast och jag var alldeles kallsvettig efter att ha lämnat i väg dem i dag. Då för två år sedan var vi mitt uppe i ett kaos som jag vanligen gör mitt bästa för att fötränga, både lille V (som inte är så liten längre på något sätt) och min dotter mådde dåligt, på helt olika sätt men med det gemensamma att vi inte visste vad det var som orsakade det hela och då inte heller vad vi skulle göra.  Lille V kom efter mycket om och men i väg och hade det sedan jättebra på kollo men med tanke på hur det varit under skolåret innan så var jag orolig hela tiden. Dottern kom i väg utan problem men sedan var det två veckors känslomässig berg – och dalbana (för både mig och dottern), ena dagen fick jag veta antingen av henne eller av personalen att hon var såpass sjuk att hon inte kunde vara kvar, nästa dag att hon kunde vara kvar. Hon blev kvar hela perioden och fick vara med och spela i slutföreställningen, vilket var jättebra för henne men jag som hade behövt de få dagarnas lugn och ro var inte långt från ett sammanbrott. Inte så många veckor senare blev hon inlagd på sjukhus och några månader senare hade vi diagnoser för båda men det visste jag ju inte då.

Medan min hjärna envist fokuserar på dessa minnen som jag vill hålla bort försöker jag fokusera på ett ilandsproblem – nämligen i vilken ordning mormorsrutorna ska vara på den kofta jag försöker göra:

IMG_4021

Helt slumpmässigt som ovan med risken att två rutor men samma färg på kanten hamnar bredvid varandra? Eller med någonsorts tanke bakom – och i så fall vilken?

IMG_4020 IMG_4019

Om någon undrar vad jag håller på med så är det Yll & Tylls kofta ”Vacker linkofta med mormorsrutor” (går inte att länka till men ligger under vuxen/lin). Det finns gissar jag en oändlig rad variationer hur man kan lägga dem så detta kan jag fundera på tills minnena lagt sig.

5 tankar om “Minnen och ilandsproblem

  1. Känner igen detta så väl med oron. Men nu har barnen blivit större, klarar en del själva och tack gode gud för mobiltelefoner, som gör, att man kan guida dem i situationer och påminna i andra! Men det är så skönt med barnlöseriet, som nog ingen kan förstå, som inte har varit i vår situation med koncentration och fokusering nästan 24 timmar om dygnet.
    Håller också på med lite mormorsrutor eller megarutor, men det mesta blir inget av, och det är säkert också bra, så brukar jag tänka nu.

  2. Ser ut att bli en jättefin kofta. Vilka härliga färger du har valt! Det låter verkligen som jobbiga minnen, hoppas att du får vila i tankarna med virkningen istället! Kram!

  3. Inte två rutor med samma ytterfärg bredvid varandra.

    Det var drygt 20 år sen jag satte ihop mormorsrutor till en liten filt. Jag minns inte vilket system jag hade, bara att det var ett system.Och nej, jag tänker inte enkomt för din skull leta reda på den för att studera konstruktionen. 😉

  4. Jättetrevlig kofta! Jag tror inte att du ska sätta två rutor med samma ytterfärg bredvid varandra.

    Slutar vi någon gång att oroa oss för våra barn? Det är bara mer eller mindre… Men på något sätt löser det sig och vi älskar ju dem, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s