Lycka!!

IMG_3987 IMG_3989 IMG_3988

Att kliva ut i trädgården, efter en dryg veckas bortavaro, och hitta detta gör mig bara så lycklig! Jag älskar bär, att äta dem, plocka dem, göra sylt, saft eller baka. Då känner jag mig rik och lycklig.

Hallonbusken har gjort en resa för att komma hit till min trädgård och därför så gör det mig extra glad att det finns hallon på den. Förra sommaren stod den i mina svärföräldrars trädgård tillsammans med en massa andra plantor ( i deras trädgård fanns massor med bärbuskar och i skogarna runt omkring ännu mer bär och svamp) och att plocka hallon där var som att vara i hallonriket. Nu finns inte mina svärföräldrar längre och när deras gård såldes så grävde KM upp en hallonplanta och en svartvinbärsbuske som nu finns hos oss. Och nu finns det som sagt hallon på den och de smakar extra extra gott och jag kan i minnet höra svärfars prat om bärplockning; om hur jobbigt det är att plocka samtidigt som han absolut inte lät det förfaras (utom sista sommaren då han var för dålig); om hur man bäst plockar så att det går snabbt; hur man bäst rensar; hur man bäst… Jag saknar det i år! Men hallonen lever vidare hos oss och jag hoppas att de förökar sig.

Svartvinbärsbusken  (inte den från svärföräldrarna utan min egen) och jag har också en historia ihop tillsammans med bladlöss och myror (jag hatar er!!). Det var den första bärbuske jag köpte till trädgården efter att vi kämpat med att hitta trädgården för allt ogräs som fanns när vi flyttade in. Och jag har vårdat och vårdat och busken har ”tjurat” och bara gett ifrån sig några få deciliter bär. Men nu, nu finns det säkert en två liter och jag är lycklig.

För att fortsätta mitt lyckorus ska jag gå i väg en promenad nu och se om det finns några skogshallon på mitt skogshallonställe…

Om ni undrar vad jag gjort under de dagar det varit tyst på bloggen så återkommer jag till det snart…

6 tankar om “Lycka!!

  1. Visst är det härligt med bär av alla slag. En gratis gåva från naturen!!
    Jag och maken har vandrat en del på sistone, men det blir väldigt många stopp tycker maken – för jag måste stanna så fort jag ser bär. Blåbär, hallon och vilda moreller höll energin uppe på vår senaste vandring, underbart!

    Tråkigt att höra att du har så ont i dina leder. Hoppas du snart kommer över ditt skov.

    Ha en fortsatt skön sommar med stickning, saftning & syltning! Kram!

  2. Hallon det är godis det.Vi hade en hallonhäck förut,som vi fick ta bort för det växte till sist allt fr mycket tistlar där.Nu har jag ett par plantor som jag köpt på Solberga gård på Öland för några år sen.

  3. Åh, så härligt! Mina vinbär och hallon har också mognat, och jag spanar ivrigt på mitt för året nysatta taybär (korsning mellan hallon och björnbär) vars bär också börjar mogna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s