Överraskningar

Hemma igen från en intensiv, regnig men trevlig vecka i Idre så kommer den ena överraskningen efter den andra. I går när vi kom hem sent sent på kvällen så låg överraskning nummer ett och väntade på mig på köksbordet, jag var helt säker på att det var Sommarpåse lyx men det var det inte alls utan:

IMG_3799 IMG_3801

En PIF-present från Fosco och en helt otrolig sådan – jag är helt överlycklig – egenhändigt färgat strumpgarn gjort till just mig i ”saltflingerött” och” saltflingerosa”, god choklad och thé. Tack Fosco!!! Jag ska bara avsluta en strumpa till lille V sedan ska här stickas strumpor till mig och mumsas choklad.

I morse kom  överraskning nummer två, inte alls en trevlig sådan och jag försökte en stund att ignorera den och tänkte att det där får KM ta hand om när han kommer hem från jobbet. Men så kan man ju inte göra även om man vill när man inser att man har vatten på fel ställen i köket inte om man är vuxen i alla fall. Så det blev att bända bort sockeln under köksbänken, med äldste sonens hjälp lyfta fram diskmaskinen och sedan torka och torka och försöka lokalisera varifrån vattnet kom. Tre timmar senare vet jag och kan i alla fall glädja mig åt att det inte blivit någon större skada och att det inte blir så dyrt att laga men mina leder gillar inte dylika övningar.

Den tredje överraskningen var desto trevligare för i dag kom Sommarpåse lyx och vem min hemliga vän nu än är (jag har inte lyckats lista ut det än och en ledtråd mottages gärna) så har hon verkligen överraskat mig i valet av böcker:

IMG_3802 IMG_3803

Först var jag lite skeptisk för det är böcker som jag inte hade valt själv i alla fall inte i första hand men efter att ha  klämt och bläddrat en stund så är de klockrena; en kokbok, en historisk deckare, en bok av Kerstin Ekman och en bok om healing. Kerstin Ekman har jag länge velat läsa men aldrig kommit mig för och deckaren har jag hållt i handen några gånger men det har aldrig fått följa med hem och grekisk mat är smumsigt. Med lite choklad till det så kommer jag att ha många trevliga stunder framför mig. Tack snälla hemliga vän!!

Nu ska jag åka i väg till Vaxholm och sista träffen för säsongen med den bokgrupp jag är med i och det känns som det räcker med överraskningar för i dag.

Annonser

4 thoughts on “Överraskningar

 1. Måste bara fråga om halsbandet och ljuset var med? När jag skickade paketet var jag orolig att det skulle gå upp eftersom jag inte kunde häfta ihop det eftersom det var sååå fullt. Försökte tejpa det, men vet inte om det räckte med tejp. Jag hoppas verkligen att paketet inte hade gått upp!!!

  Vad kul att du tyckte om böckerna och chokladen!

  • Hej hemlige vän!

   Ljuset var med jag glömde det när jag skrev men något halsband hittade jag inte – tyvärr. Paketet var väl tejpat men också något skadat…

   Tack än en gång!

 2. Hmm… vad synd… då måste det ha lyckats smita ut… Jag som lyckats hitta ett blått halsband till dig! Borde ha lagt det i ett kuvert, då hade det ju varit kvar! Nåja, lätt att vara efterklok… nästan allt hittade fram och det är ju huvudsaken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s