Släkt

Det där med släkt kan ju vara lite komplicerat ibland fast kanske inte något man pratar om så ofta. Det ska inte jag heller göra nu men kan konstatera att det är fan så krångligt att äga en stuga ihop med andra släktingar speciellt om man råkar vara den ingifta halvan. Men i nöd och lust var det ju…

Vi har tillbringat helgen uppe i Jämtlandsfjällen i ”vår” stuga. Hur vackert som helst:

IMG_3608

Inte en bild från stugan då men väl från ett vattenfall i närheten. Vid stugan jobbade vi en del (istället för att fota utsikten):

IMG_3623

Vedklyvning, vetdstaplande och stenborttagning var de huvudsakliga sysslorna.

När det är lite slitsamt så där (och då menar jag inte veden och stenarna) gäller det att hitta mysiga fikaställen och det är jag en hejare på. I Åre finns numera en filial till En liten smula lika mysigt (nästan) som i Norrtälje:

IMG_3615 IMG_3618

Gott är det också, detta blir ett stamställe i sommar jag lovar. Växbo är ett annat ljuvligt ställe, inte i Jämtland då men väl placerat typ halvvägs på den låååånga resan upp och ner, jo vi stannade där på både upp och ned vägen. Här kan man äta gott, fika gottigt, titta på och köpa vackra linneprodukter, titta på fiskar, leka med vatten och bara njuta av allt vackert.

IMG_3603 IMG_3602

Hit ska jag också åka tillbaka i sommar och göra allt det där trevliga igen.

Stickat det har jag också gjort en hel del, att inte ha någon TV gör att man hinner så mycket mer, fast jag har inga bilder på det än…

4 tankar om “Släkt

  1. Vilka härliga bilder och gott fika. Jag vill också till fjällen!!! Dvs jag vill till ett vårfjäll utan snö och med långa sköna promenader, och det där goda fikat.. Mums!
    Just nu är det väldigt mycket vardag här, hoppas att vi kan ses för skön avslappning i sköna omgivelser (Ulriksdal) på lördag! Jag kan vilken tid som helst. Kram!

  2. När min man var frisk och kunde gå, var vi varje sommar en tur till fjällen. Bodde flera år i Åre och gjorde dagsturer i fjällen runt Åre och Duved. Vilken underbar känsla, bara vi två, tystnaden, dessa fantastiska vidder och en och annan ren på avstånd.
    Härliga bilder som får mig att längta tillbaka. Mysigt kaffeställe du hittat. Hoppas det fungerar med släkten i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s