Det där med att virka

Jag har ett kluvet förhållande till virkning. Som tonåring virkade jag jämt (under en lång period i alla fall), det var dukar som jag inte ville använda men som var väldigt roliga att virka. Min mormor fick många av dem och som jag minns så använde hon dem snällt. Men av någon anledning slutade jag virka i de äldre tonåren. Numera så kommer jag på något sätt inte riktigt igång med virkandet, det är kul när jag någon gång gör det men det blir ingen varaktigt i det. Det är inget problem utan bara lite förvånande.

I går fick jag en rejäl virkningsinjektion – jag var på en kurs i att virka muddar hos Maria med Maria. Hur kul som helst!! Vänligt men bestämt och med hur mycket tålamod som helst lärde Maria oss att virka med två färger (fast bara en åt gången)och ribbteknik i olika varianter:

IMG_3590 IMG_3594

Vi fick alla göra varsinn liten provlapp och med den hade jag fullt upp hela kvällen:

IMG_3595 IMG_3596

Den är liten och rätt ful men jag är nöjd för jag fick till de tekniker vi skulle prova. Nu hoppas jag att injektionen håller i sig ett tag så att jag virkar lite mer och så ska jag till hösten leta reda på en helgkurs med Maria så att jag får fördjupa mig lite mer.

3 tankar om “Det där med att virka

  1. Jag har nog samma virkhistorik som du! 🙂 Jag virkade mest som ung, inte stickade. Och slutade i tonåren. Min mamma virkade aldrig, hon kunda aldrig lära sig (en stickade mycket). Däremot så virkade min farmor, mormor och ett stort antal mostrar. Det var de som lärde mig. Nu tycer jag att det är kul att virka igen, det tar inte lika mycket på axlarna som stickning Det är lite roligare att virka på sommaren, kanske för att det går så bra att virka med bomullsgran som jag helst använder då det är varmt ute.

  2. Jag har också varit på hennes virkkurser. Hon är ju otroligt duktig och gör så fina grejer. Jag tyckte att det var ganska svårt. Kommer du att fortsätta virka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s