Sockar, sockmönster och sockgarn

Just nu kretsar mycket av stickandet och funderandet om att sticka kring sockar eller sockmönster eller sockgarn. Man måste ju inte nödvändigtvis sticka sockar av sockgarn och inte heller använda sockmönster till att sticka just sockar. Det har varit en lång paus i sockstickandet här men när jag köpte dessa så insåg jag ”behovet” av fina sockor:

img_3566 img_3567

Som gjorda för vackra stickade sockor eller hur? Jag hade dessa i tanken fast jag inte visste att de fanns när jag tänkte sticka pomatomusbenvärmare, av dessa blev det inget . Först räckte inte garnet sedan byte jag garn men då blev de för små. Jag tog nya tag när kängorna väl var köpta och började sticka på ett par sockar från Johannas ”Sticka småvarmt”, ett par med vågig kant, men de blev förstora. Suck! Men nu på tredje försöket så blir det ett par sockar som kommer att passa perfekt till kängorna:

003

Marsmånads sockar i Stickameras sockklubb – Nutkin. Kul stickning, snyggt garn och nyinköpta lyxstrumpstickor det kan inte bli bättre.

Förutom detta stickar jag på en annan favorit i sockgarn, men det får ni inte se för wordpress vägrar att lägga upp den bilden men det är en mössa i alla fall, en vändstickad också en favorit.

Dessa stickningar ska förstås med i packningen till Idre, frågan är bara vilka fler stickningar som ska med.

5 tankar om “Sockar, sockmönster och sockgarn

 1. Håller med om att Nutkin blir jättefina till dina kängor. Fick nog av sockor 2008, så mönstret får ligga till sig ett tag.

  Så härligt det låter med en vecka i Idre. Hoppas du får det riktigt skönt. Det behöver du verkligen. Kram Metta

 2. Så rysligt länge sen det är jag var inne och hälsade på hos dej här på bloggen! Vad tar tiden vägen?

  Förb… FK, förstår verkligen att du känner dej helt uppgiven. Vad är det för välfärdssamhälle som har sådana system? Hoppas innerligt att de inte lyckas knäcka dej, även om de gör vad de kan. Och det är ju inte någon engångsföreteelse, om jag förstått saken rätt, de ”friskskriver” tydligen folk på löpande band, utan någon som helst urskillnad. Önskar dej all kraft du behöver för att orka ha med dem att göra!

  Såna härliga arbetsvantar du gjort! Underbar fläta, och varma och goa ser de ut.

  Så härligt det låter med era utflykter på isen, hoppas det kommer många tillfällen till utflykter för er i vår, om än kanske inte på isen? Den kan i mitt tycke gärna få försvinna nu, väntar desperat på varmare och soligare tider :-)!

  Önskar er en riktigt härlig vecka i Idre! Fast ni kanske redan är hemma igen?

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s