Småfrustrerad

I tanken var detta tänkt att bli ett inlägg om dagens blockning, men fingrarna skriver annat… Kanske för att jag tycker att blocka är en  frustrerande syssla vilket påminner om annat i livet just nu. Men vi tar blockningen i alla fall. Annas sjalvärmare har legat färdigstickad ett bra tag nu men att blocka den har inte blivit av men i dag tog jag mig samman:

img_3520 img_3518

Enkelt att blocka den så varför jag låtit den bli liggande är obegripligt, ser fram emot att ha den över axlarna istället.

I fredags stickade jag klart en kofta och när jag ändå släppat fram madrass för att blocka så fick koftan sig en omgång också:

img_3521

Mönster från Ninas första bok och garnet är här precis som i sjalen Heavens Hand. När jag blockar koftan smyger sig en mycket frustrerande känsla av att den inte kommer att bli bra, troligtvis mitt gamla dåliga sticksjälvförtroende som spökar.

Undrar varför det ska vara så segt att ta itu med blockandet? Obekvämt är det i och för sig, att krypa runt på golvet är inte det bästa för onda leder men ändå. Pillergöra är det också, i princip kan man väl hålla på och justera nålandet hur länge som helst. Men känslan av att få något färdigt övervväger ju egentligen så…

Om ni har några tjuvknep för att lättare komma över motståndet att blocka så mottages det tacksamt!

6 tankar om “Småfrustrerad

 1. Tråkigt nog kommer det inga tjuvknep ifrån mig, jag är väl som dig och smiter ifrån det där blockandet så långt det går för den delen har jag inte fått klar min kofta som jag började på i somras, den måste jag blocka.
  Jag ”sockar” på med samma mönster men byter garn och färg då och då.
  Kram

 2. Inte heller jag har nåt tjuvknep. Tycker det är ungefär lika tråkigt som du skulle jag tro. Själv har jag nu stickat färdigt min Kid SilkHaze tröja, men den vägrar liksom sy ihop sig själv. Knäppt! Men jag låter den nog ligga i stickkorgen ett tag till och se om nåt händer av sig själv! Kram Linda

 3. Hej!
  Vilken tur att jag träffade dig och blev påmind om garnet. Hade helt glömt det. Köpte resterande 2 nystan. Ska nog räcka, annars finns det väl någon annanstans?

  Ha det så bra!

  Karin

 4. Jag är bra avis på den där sjalen/axelvärmaren…
  Tänkte maila dig och fråga en sjusärdeles massa om ditt jobb, utbildning osv.. men det får bli en dag när jag inte är lika trött.. 😉

  Kraaaam ❤

 5. Har tyvärr inte heller några tjuvknep att dela med mig av. Tycker också att det är jobbigt att krypa kring på golvet och få det jämnt och snyggt. Det värsta för mig, som har en dålig höft, är dock att ta mig upp från golvet. Men känslan när det är klart är många gånger värd besväret. Din sjalvärmare ser mycket härlig ut.

  Kram Metta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s