Val

Gårdagskvällen ägnade jag åt att lära mig mer om och fundera på trevliga inspirerande val. I dag har jag ställts in för svåra och mer livsavgörande val. Tur att livet inte bara består av det ena.

Gårdagskvällen tillbringade jag på Marias garn där Anna mycket inspirerande berättade och visade hur man kan blanda garn. Det var lite som en ny värld öppnade sig för mig, jag som är en mönsterslav och som gärna byter färg på det föreslagna garnet men sällan ens byter ut garnsorten om inte någon pålitlig person sagt att det är OK (jag överdriver lite men bara lite). Efter en stund började tankar och idéer snurra runt i mitt huvud och jag skulle gärna stanna kvar med dessa val i huvudet länge. Hur blir det om man kombinerar bomull och alpacka, siden med ull, passar den nyansen i hop med den färgen osv osv. Trevliga val som sprider glädje och frid i mitt stressade huvud.

img_3451 img_3457 img_3459 (Anna hade inte bara exempel på röda färgbladningar men jag fotade av någon anledning mest dem)

I dag har jag ägnat en stund av eftermiddagen åt att diskutera helt andra saker som kräver att jag gör helt andra val, beslutat är inget än så jag får fundera vidare tillsammans med KM hur vi ska välja. Vi har varit på BuP i dag och diskuterat lille V:s medicinering. I dag äter han två sorters ADHD mediciner som har förändrat hans och vårt liv radikalt till det bättre men som kanske ändå inte är tillräckligt bra. Så vi står nu inför valet att prova ett par andra mediciner.

Det blir mycket tankar som väcks när man som förälder står inför sådana här val. Hur mycket medicin vill jag att mitt barn ska äta? Vilken sorts medicin tycker jag är OK? Ska jag byta ut det som funkar rätt bra mot något som jag inte vet alls hur det kommer att bli? Hur blir det på sikt för lille V om jag väljer det ena eller andra? När jag gick därifrån så kände jag att varför var det ingen som upplyste mig innan jag blev förälder om att sådana här typer av val kan du bli tvungen att göra och gärna erbjöd mig en kurs i hur man ska tänka också. Jag känner mig väldigt liten och otillräcklig när jag ska försöka avgöra vad jag tror är bäst. Tur då att man har en hobby att växla in tankarna på när beslutet behöver mogna till.

6 tankar om “Val

  1. Uj, vad knepigt med medicineringen. Du får tänka att vilket val ni än gör, så har det varit för att hjälpa och underlätta för sonen.

    Hoppas att det blir lättare och roligare med stick-val, så att du kan vila i dina funderingar där.

    Kram.

  2. Jag tror, att man måste tänka, som Ulricha säger, att vad man än gör och väljer, så väljer man det utifrån en tro på, att det är det bästa just nu och för framtiden. Hur det sedan blir, kan vi inte veta, utan det får vi ta då. Jag känner så väl igen mig i din beskrivning. I bland har man bara lust att skrika: Men så hjälp mig då, ta mina beslut, så jag slipper för jag är trött! Bra, att du kan vila i stickningen och låta tankarna komma till dig eller avfärdiga dem om du inte vill tänka dem. Trevlig helg!

  3. Jag kan verkligen rekommendera dig att prova att blanda olika garner och färger. När jag hade min stickperiod i slutet 80- och början 90-talet stickade jag en hel del tröjor och blandade ”hej vilt”, inspirerad av barnboksförfattarinnan Inger Sandbergs bok ”Mina glada tröjor”. Det roliga är att dessa tröjor ”lever” och används fortfarande.

    Beträffande ditt andra svåra val angående medicineringen av lille V, känner jag verkligen med dig. Detta trots att jag inte har några barn och aldrig ställts inför ett sådant val. Jag håller med Eva att du måste tro att du väljer det rätta. Det är tur att vi har vår stickning som ett andningshål, när livet känns för tungt och svårt ibland. Kram Metta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s