Rytm

Vissa stickningar eller snarare mönster inger en härlig känsla av rytm och med den rytmen så följer lugn som en sorts meditation tycker jag. Pomatomus är ett sådant mönster för mig. Att sakta förflytta mönstret diagonalt ger en rytm och lugn som är lite beroendeframkallande.

img_3439 

När jag tänker efter så är det inte bara mönster som ger rytmen och lugnet utan garnet, storleken på stickor påverkar också. Under min början på benvärmare med vårkänsla i Pomatamusmönster ligger Annas axelvärmare som också är ett rytminskt mönster men där storleken på stickor stör min harmoni i stickningen. Jag ska prova att sticka en till tror jag men i ett tunnare garn kanske Visjögarn.

Är det fler än jag som har samma eller andra känslor för olika sorters mönster, garn och storlek på stickor? Tipsa mig gärna om mönster mm som ger rytm och/eller lugn. Tillsvidare stickar jag vidare på min benvärmare – tack Anna för att du fick mig att börja att sticka på detta mönster igen!

Annonser

9 tankar om “Rytm

 1. Förstår precis vad du menar med rytm. Ofta när man behöver räkna, som tex på de muddarna jag håller på med nu: fem räta, en avig, fem räta, en avig… (varannat varv är det lite hoptagningar och omslag), så tycker jag att den känslan infinner sig. Just nu är jag alldeles för trött för att tänka ut något annat bra mönster. Hoppas du får tips från någon med lite mer vaken hjärna ;). Kram Linda

 2. Testa att sticka byfånemössan i tjockare garn än vad jag hade. Peter ska få en när han fyller år, så jag har beställt M&K Eco Ull och stickor 5.5 mm (han har större huvud än jag). Ev. gör jag den extra ökningen på hans eller så nöjer jag mig med största storleken från beskrivningen. Det är ett jätteenkelt mönster 🙂 Och det går snabbt att sticka med så stora stickor och en sådan liten stickning 🙂

 3. Förstår precis vad du menar, ”rytmisk stickning”!
  Denna känsla fick jag när jag stickade Lace Ribbon scarf (Knitty). Både mönstret och garnet Tíka fr Mirasol ingav en härlig stickkänsla!

 4. Jag har faktiskt längtat tillbaka till sockmönstret med falsk fläta, det ger mig den där nästan mediterande känslan och jag kan hålla mönstret lätt i huvudet.
  Så nu håller jag på med ett par nya sockor i det mönstret, annars har jag min sjal i tunnaste ull som aldrig blir klar, jag kör bara rätstickning för att inte trassla för mycket med min arma skalle.
  Kram

 5. Tack för erbjudandet om rör 🙂 Men jag tror inte att klarinetten går att spela på, i alla fall inte så bra. En av klaffarna är lös och trillar av hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s