Småpyssel och storjobb

Jag småpysslar i dag, trött som jag är orkar jag inte ta tag i större saker. Tänk att två dagars halvtidsjobb och en sjuttioårsfest kan göra mig så trött (eventuellt kanske det finns lite mer som tröttar 0=)). KM däremot ägnar sig åt storjobb som en hel karl ;=), han tyckte med rätta i går att vi inte längre kan blunda för att sakerna i vårt förråd i allt snabbare takt förstös av fukt och annat. Jag protesterade vilt i går, helt galet men är man tillräckligt trött så finns det inte många vettiga tankeslingor i gång. Så nu är det mesta inburet, genomgånget och i vägkört till ett hutlöst dyrt förråd som vi hyrt men torrt är det i alla fall där. Jag har inte bidragit speciellt till denna utveckling utan det är KM som storjobbar. Själv försöker jag kryssa mellan de öar som är kvar att ta reda på

img_3429 försöker låtsas att de inte finns i alla fall inte allihop. Fokuserar på en liten, liten avgränsad del som diskbänken där det för en stund sedan stod lite disk som jag ställde i diskmaskinen och satte i gång den för att sedan med skygglappar på ta mig till tvättmaskinen och hänga upp lite tvätt, så att högen för ren tvätt kan höjas ytterligare:

img_3434 Men det gäller att inte stanna för länge där utan allt som oftast landar jag i fåtöljen i ett av de få rum som inte är rörigt stickandes på Annas axelvärmare:

img_3432 Den växer föredömligt fort för mig som är otålig i min trötthet, stickor sex är inte dumt om man vill se resultat.

Sittandes i fåtöljen kan jag drömma om en framtid där jag alltid är pigg, där det aldrig läcker in i något förråd, där huset vi bor i är tillräckligt stort och där var sak alltid har sin plats, där alla barn är glada och tacksamma och där det går fort som sjutton att sticka de sirligaste sjalar i de mest avancerade mönster :=).

Annonser

6 tankar om “Småpyssel och storjobb

 1. Jag känner igen det där när hälsan sviktar och det inte finns någon ork kvar. För min del var det stickningen som blev andningshålet, som gjorde att jag så småningom orkade vända mitt mående och bli en gladare mänska. Så sticka på, förr eller senare så svänger det!
  H: Mia

 2. Här sitter jag och småflinar … så där har jag haft det sedan vi bytte rum här och vi båda fick ett ryck att verkligen en gång för alla gå igenom vissa skåp och lådor. Det som var mindre kul var att det mesta var rester från tidigare hantverk som jag nu sitter och repar upp, har hittat moihargarn stavas det så? Vacker garn men det tar lite tid att repa upp tröjor som nästan är klara. De är för små, fattar inte hur de har krymp med åren är det för att de har legat för länge tro? Inte kan det vara jag som har blivit störrre?

  Sortera på du, Kram

 3. Inget blir bättre och ingen blir lyckligare om du knäcker dej. Behåll skygglapparna och sticka så mycket du kan, med alla tankar på ”måsten” bortkopplade!

  Hoppas innerligt att du snart återhämtat andan. Att vara både fysiskt och mentalt utmattad tär hårt på en stackars människa, det måste man vara pigg och frisk för att orka med!

  Kram

 4. Hoppas att det blir bättre och lättare, nu när (förhoppningsvis) det blir ljusare och ljusare ute. Och hoppas verkligen att stickningen fyller en terapeutisk funktion. Axelvärmaren kommer att bli topp-fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s