Matchande vantar

Jag drömmer om att ha matchande vantar, halsduk/sjal och mössa, gärna så som här, men jag har så svårt att få till det. Jag får nog köpa allt garn samtidigt och inte stå i affären och tro att det jag har hemma passar ihop eller sänka ambitionsnivån (men det vill jag inte). Ett annat bra sätt är att göra vantar som passar till det mesta:

img_3378 img_3380

Det är betydligt fler färgskiftningar i verkligheten än vad kameran lyckats fånga, så jag kan i princip ha mössa och halsduk i cerice, lila, olika nyanser av blått, grönt, rosa, gult och så förstås svart. Jag har faktisk en dragspelsbasker i ”mörk Karamell” (från Östergötlands ullspinneri) som jag inte passar så bra i men som passar bra till vantarna.

Garn och mönster är inköpt här, ett härligt ställe med garn förstås men också goda ostar och ekologisk, närproducerad mat. Jag tror att vantmönstret är gjort av Catarina som kanske också var den som jag köpte garnet av (?). Det melerade garnet är ett Norogarn men jag minns faktiskt inte vilken sort, det svara är ”vanligt” ullgarn. Mönstret sitter perfekt på mina händer förutom tummarna men det är helt mitt eget fel eftersom jag inte läste mönstret ordentligt. Fler vantar i detta mönster blir det, kanske med garn från mina restgarnsgodispåsar…

Trevlig helg!!

3 tankar om “Matchande vantar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s