Bedrift och stickcafé

I dag har jag städat mina barns rum, i alla fall två av dem, och det tycker jag är en bedrift speciellt som jag ”sparat” på detta länge. Jag vet inte hur det är med er, ni kanske ser till att era barn städar sina rum varje vecka eller så gör ni det själva ,men jag skjuter gärna upp upp att städa deras rum så länge som möjligt. Ibland försöker jag inbilla mig att de faktiskt kan städa sina rum men det kan de inte (inte ens 17 åringen). Men nu är alla gamla godispåsar, fruktskal och annat skräp kastat, all smutstvätt ligger i tvättkorgen, alla jävla legobitar, spelpjäser, pusselbitar pennar och annat myssel tillbaka på sina platser och dammråttorna bor numera i dammsugarpåsen. Och nu sitter jag här i min soffhörna, nyduschad och känner mig rätt duktig.

I går hade jag betydligt trevligare saker för mig – jag var på stickcafé hos Maria – lika trevligt som alltid (tack Maria!). Gott fika var det med det goda saffransthéet till. Mycket nya fina garner hade Maria fått in men jag köpte inget mest för att det var så trångt så jag går tillbaka någon vardag istället. Väldigt mycket nya idéer fick jag

och massor med inspiration:

img_3353 img_3354 img_3356

Tack alla ni som kommenterat mitt förra inlägg om anpassad studeigång. Jag känner mig stärkt av era kommentarer och att via bloggen ”hitta” någon i likande situation har jag önskat länge och nu verkar det ha hänt -trevligt Annika, vi hörs! Lite frågor fick jag; Skollagen är luddig för barn med den här diagnosen och jag vet att jag inte är ensam om att behöva kämpa för mer resurser. Tipset om att hitta någon student var bra Ulricha jag ska kolla. Att lille V inte äter i skolan beror på att det är för hög ljudvolym (jag förstår honom) och skolan är inte speciellt kreativ där. Som sagt tack för kommentarerna – jag kämpar vidare!

5 tankar om “Bedrift och stickcafé

 1. Stickcafé lät ju mycket roligare än städning!

  När jag veckostädat övriga huset ställer jag in dammsugaren i dottern rum (18 år), och det funkar till 95 %-hon ser till att dammsuga och plocka in den – rummet är litet och hon vill inte ha en dammsugare mitt på golvet!

  Men det där övriga plocket och dammningen får det till en hel del tjat om!

  Ha det så bra!

 2. Nu har ju mina ungar eget boende/liv men de fick städa när de bodde hemma. Jag var nog rätt envis med att de skulle dra sitt strå till stacken. Det är ju hemma man lär sig att sortera tvätt, stryka, laga mat, handla och städa. Jag har alltid sagt att mina ungar ska vara fria som vuxna, oberoende av andra och med det menade jag att man inte är fri om man inte kan sköta sitt hem och sin egen hygien inklusive tvätt/laga mat osv. En son ska inte gå från mammas service till sin fästmös service.
  Ungar är olika från början och även slutresultatet visar på det, dottern är lik mig vill ha rent och fint, sonen är sjutusan så bra på att laga mat, men städning är inte lika viktigt. Ja, mer kan jag inte göra för dem, huvudsaken är att de klarar av eget boende och inte bor i en svinstia.
  -Jag var nog lite jobbig för familjen när ungarna var under uppväxt jag var rätt pedant och vill verkligen ha de rent och fint i mitt hem. Med åren blev jag mer normal och nu är jag en garanterad avdankad pedant, orkar inte alls som förr och vet inte om jag vill tillbaka heller för den delen när jag har fått min njure och krafterna återkommer.
  Det här med lite skit i hörnen är nog inte så dumt ändå … fast det ska vara bra lite då för att jag ska kunna låta bli att ta bort det ha ha!
  Kram

 3. Hej,
  Jag är nog lite av jävlig när det kommer till städning över huvud taget, jag vill ha det rent och undan plockat och mina barn fick börja tidigt att städa sina rum åtminstone plocka undan allt som var framrivet, en gång tog vi till och med och ”kastade” äldsta sonens leksaker (gömde i sopsäckar) för att han vägrade hjälpa till och sen blev det annat ljud i källan. Efter det var han jätte duktig och leksakerna fick han tilbaka en efter en som belöning, jag tror det spred sej till dom yngre syskonen för det har funkat bar tills dom nu blivit tonåringar då har jag fått börja gapa igen och hota med att kasta skiten som ligger framme och dräller!! Ha en bra dag i morgon !kram 🙂

 4. Hej igen!
  Jag kom lite senare och innan jag gick tror jag att jag satt bredvid dig, eller nära dig i alla fall, flyttade efter hela tiden./Marie i Hässelby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s