Vilodag

Jag har en vilodag i dag. Denna vecka har jag haft konstant ont i mina leder men envist jobbat på. I går var jag till mina nya husläkare och det var en omtumlande upplevelse trots att det egentligen inte hände något speciellt. Vi har i många år haft samma husläkare men efter att de missat dotterns sjukdom helt och även fördröjt och sjabblat en massa kring annat så bestämde jag mig för att byta istället för att klaga och bråka vilket jag kanske (också) borde ha gjort. Så numera har vi Vidarkliniken som husläkarmottagning. Skillnaden är stor, ramen runt om är den samma dvs korta besökstider max 15 minuter (tycker inte det är att uppfylla någon vårdgaranti Filippa) men innehållet. Jag gick därifrån utan att känna mig osedd eller att bara vara en diagnos. På en kvart fick jag känslan av att läkaren var intresserad av hela mig, att kropp och själ faktiskt hänger ihop och att ingendera är mer ”värt”. Med mig fick jag också en del goda råd på vad jag kan göra själv samt ett recept på antroposofiska mediciner som jag ska åka till Järna och hämta  i dag. Några av råden rörde vila, värme och kost, så jag ägnar mig i dag framförallt åt det första och funderar på det tredje.

2 tankar om “Vilodag

 1. Hoppas att du kommer att må bättre snart. Och att det kommer att vara fortsatt poistivt för dig att gå till Vidarkliniken (jag har barahört bra saker om dem).

  Ha en trevlig helg.

 2. Idag är det en njutning att läsa hos dig… tänk vilken dröm att få tillhöra Vidarkliniken. Att bli sedd, hörd du vet ju vad jag skriver om det.. vikten av det hela, jag blir drömsk av att bara höra namnet Vidarkliniken.
  Vill höra allt om hur det går sen med deras metoder.
  Sen utflykten i helgen som jag applåderar dig för!! Precis så där ska du göra för att tanka energi och lust i dig själv.
  Även jag har suttit i Rosendahls trädgård och fikat fast det var nu ett tag sedan.
  Har kokböcker från det stället och gillar allt de erbjuder.
  Vila och värme… gör allt du kan för att må gott, tänk på dig själv, komihåg att det bara är du själv som kan ta ansvar för dig själv, så fortsätt du på den väg du så klokt har slagit in på.
  Puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s