Mitt i natten

Om man, som jag gjorde i natt, vaknar mitt i natten och via en dröm kommer på vad man ska göra med ett garnnystan är man knäpp då? Eller bara en nörd?

Jag låg i går precis innan jag skulle somna och tittade i Ninans nya stickbok om accesoarer. Att titta i stick- eller kokböcker innan jag somnar brukar vara ett bra sätt för mig att varva ned och sova gott utan en massa mardrömmar. Men inte i går, jag låg länge och funderade på olika stickningar, inte alls otrevligt och till slut somnade jag för att med ett ryck vakna vid fyratiden och konstarera att det här ska jag sticka av två av mina för länge sedan impulsinköpta garner:

Nu kan ju vem som helst räkna ut att det inte räcker med två nystan till en slipover så det var tur att det var stickcafé på Nysta i dag. Så där var jag och köpte fyra nystan till och hade trevligt tillsammans med många andra.

På vägen hem passerade jag Hötorget och ”plockade” några kilo lingon och trattkantareller:

 

Så nu kokar jag lingonsylt för fullt och funderar på om jag ska torka svampen eller frysa.

I kväll ska jag sticka. Har försökt intala mig att jag faktiskt ska göra klart något innan jag börjar på slipovern men jag tror att jag har väldigt dålig karaktär. Vad tror ni?

6 tankar om “Mitt i natten

 1. Jag torkar alltid trattkantarellerna. Tycker de blir bättre då, och så tar de mindre plats. De håller sig i flera år(risken är bara att de tar slut långt innan dess). Testa gärna att smula ner lite trattisar i köttbullesåsen, det är mums!

  Vilken tur du hade som skulle på stickcafe! Slipovern kommer säkert bli jättefin! Väntar med spänning att få se den på bild!
  Ha en fortsatt bra helg!

 2. Tack för besöket, det var lite klurigt att hitta dej!
  Men det är så kul att hitta nya bloggar och ny inspiration.

  Jag skulle inte våga läsa stickböcker innan läggdags – då skulle jag aldrig somna – det skulle snurra stickidéer i huvudet halva natten – gör det ändå ibland..:-)

  Härligt sätt att plocka svamp och bär på – färdigrensade och klarar antar jag!

  Ha det bra!

 3. Det garnet kommer ng att passa perfekt!

  Jag brukar också drömma om stickprojekt, speciellt om det är något som jag gärn vill börja med och ibland (inte riktigt lika roligt) har jag ”feberdrömmar” om ett problem med stickningen uppstår.

  Härligt med lingon och svamp 🙂 Jag skulle frysa in svampen eller (som jag såg hos Mat-Tina för flera år sedan) sylta lite kantareller. Vi gjorde det ett år, supergott med bla. chili.

 4. Ju fler sticknördar eller stickgalningar desto bättre för då behöver man inte känna sig ensam *ler*

  Karaktär vad är det ???

  Kramar så länge och lycka till med slipovern

 5. Det är klart du ska sticka en slipover och i just det garnet. Kommer att bli superfint! Jag har också stor glädje av Ninas nya bok – eller böcker. Köpte ju båda och har hunnit sticka några grejer ur dem båda också. Om du kommer till Hurtigs nu på tisdag (21/10) så kommer du att träffa – förutom mig 🙂 – Tove och hennes lilla Teodor.

  Jättetråkigt att höra att du har ont och att din son har det svårt i skolan! Tänker på dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s