Koftor och kurser

Om jag fick välja skulle jag ägna mycket mer tid än vad jag gör nu på att fundera på koftor jag vill sticka och på stickkurser som jag vill gå och mellan funderandet förstås sticka en massa koftor helst till mig själv och gå på en massa härliga kurser. Men nu får jag inte välja utan ägnar flera av veckans kvällar att gå på föräldramöten i skolan samt lite mer specialgrejor som elvevårdskonferenser och möten på BuP. Jag tänker på Lindas inlägg förra veckan om allt vi föräldrar måste komma i håg och har efter lite letande hittat en sång som jag hörde för ett bra tag sedan som rätt väl ”behandlar ämnet”. Ett litet utdrag kommer här (melodin är Vad har du i fickan Jan?):

Vad har du i väskan barn?

Ingen frågar oss om vi har någon tid

eller om vi har någon lust

och man vill ju vara juste

så därför måste jag så gott som varje dag

fråga med visst obehag

 

Vad har du i väskan barn

ännu en lapp ta mej fan

jag ska visst baka små flarn, virka dukar av garn

till länder som pakistan

vad har du i väskan barn

vad har din fröken för plan

hur ska jag hinna allting, vår skola har blitt inhuman

 

Och skolväskor som innehåller lappar

glöms väldigt enkelt bort, min tid blir därför kort

att ordna allt som krävs, gud jag tror jag krävs

har skolan inget fattat

 

man gör så gott man kan man e ju tvungen

och man gör allt för ungen

som man håller kär

så strax före gonatt

det slår mig plötsligt att

jag glömt och fråga och faller platt

 

vad har du i väskan barn, en lapp om utflykt med bad

sen ska ni plundra nån gran

och din fröken vill veta om de e vegan

vad har du i väskan barn jaha, kvartssamtal endera dan

och en lapp ifrån rektorn som anser dej va huligan.

Men jag stickar en del på mina två koftor som jag har igång också:

 

Till vänster bebiskoftan där alla delarna är klara. Nu ska jag ”bara” sy ihop och sticka på huva och kant. Den bruna högen på bilden till höger är koftan till mig, den kommer att bli så härligt mjuk och skön att ha på sig när den är klar. Sedan finns det flera nya koftmodeller hos Yll & Tyll som jag vill göra och på Ravelry hittar jag flera koftor också…

Kurser finns det flera intressanta också som den stickhelgen utanför Norrtälje som jag redan anmält mig till. Garnverket har flera spännande kurser också som gotländsk stickning, prova på att spinna mm, Helene kommer förhoppningsvis ha en kurs i flerfärgsstickning och sedan kommer det säkert mer kul på olika håll.

Så tänk om jag skulle strunta i alla måsten och bara sticka koftor och gå på kurs? Lite lockande är det men jag vill ju inte vara en dålig mamma så…

8 tankar om “Koftor och kurser

 1. Vilken träffande text. Den var rolig. Tur att man kan skratta åt eländet ;).
  Idag var jag på föräldrarmöte och fick med mig ännu en uppgift som ska ordnas. Suck. Men, men jag ska nog överleva det också. Jag har idag stickat hela dagen och det är inte fy skam. Bara lite träningsvärk i fingrarna.. *s*. Och så ska ju jag också på kurs :).

 2. Ja, man kan bli tokig påallt som ska fixas ibland, i sista sekund. Hur kul är det egentligen…
  Jag gillar också koftor bättre än läsa lappar!

 3. Ja, att vara mamma är i sej en heltidssysselsättning. Sen kommer jag osökt att tänka på sången ”Mamma är lik sin mamma”, var det inte Siv Malmqvist som gjorde den? Ett heltidsjobb till. Sen ett tredje för att försöka få ekonomin att gå ihop. Men efter det får man göra vad man vill!

  Sjävlklart klarar man det galant, är väl en baggis… :/)?! Du borde ha massor med tid över till att sticka tröjor och gå på kurser……

  Ha det så jättegott!

  Kram

 4. Nu blev jag imponerad, inte illa med diktandet inte.
  Duktig du är som hinner sticka så mycket, jag ”roade” mig igår med att plocka ur en halv Billybokhylla, en med glasdörr för att kunna ha mina garner där.
  Jisses så mycket halvfärdigt jag hittade i garnpåsarna, så mannen och jag repade igår hela kvällen. Det var en del väldigt vackra tröjor, koftor och annat som vi varv på varv drog upp.
  Jag har varit ganska duktig insåg jag som hittade avancerade mönsterstickning på en del saker. Men jag har varken mönster eller garn kvar så den får jag allt repa.
  Men nu ser det fint ut med garnerna så synliga och jag har fått fart på skallen, tänker en massa olika mönster som jag skulle kunna göra något av.
  Det får tiden utvisa..
  Kram

 5. Det känns väldigt skönt att inte ha några barn i grundskolan längre.Den yngste går andra året på gymnasiet nu.Förutom alla lappar om extra saker så är det ju kravet på läxläsning kanske flera timmar på kväll.Ibland undrar man hur tiden i skolan används.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s