Farväl Falkenberg

Så var våra två veckor i Falkenberg tillända och en kort sammanfattning av dem kan innehålla ord som regn, blåst, fika, stickcafé, playstationspel, semstergräl, pizza, bussåkande, födelsedagsfirande, bokläsande och stickning. Sammanfattningen hade gärna fått innehålla ord som sol, värme, bad, lyxig mat och härliga garnspaningar men det gör den inte helt enkelt för att det knappt förekom. Killarna lyckades bada två gånger vilket var bra gjort med tanke på vädret och det finns mycket fint att titta på i Halland men inte i garnväg. Men vi har för första gången i vårt liv varit i Ullared och det är en upplevelese även om vi lyckades vara där en dag när det inte var några köer:

 (jag har bytt fotoprogram så denna bild blev pluttliten)

Fast en gång räcker för mig i alla fall, jag klarar inte så mycket prylar på en gång. En del annat turistande blev de också men det skriver jag inte mer om eftersom detta är en stickblogg och då är det mer intressant att berätta att jag varit på två stickcaféer i trevligt sällskap på mysiga ställen. Första måste ha uppslukat mig så totalt att jag glömde att fota men det andra är förevigat:

  Fler bilder och bättre finns hos Eva .

Kicki, Eva, Maria, Rakel och Alice det var jättetrevligt att få träffa er och jag hoppas att vi ses igen!

I morgon stundar det jobb igen i tre veckor och det känns så där, jag känner mig inte speciellt mycket piggare än innan semestern men det krävs kanske mer än två veckor för att jag ska bli det.

Annonser

7 tankar om “Farväl Falkenberg

 1. Vad tråkigt att semestern inte blev riktigt som du tänkt. Men i efterhand kanske den blev bra ändå (när man ått lite distans till det hela). Hoppas att nästa semester innehåller bättre väder. Trevligt att åka på stickcafé söderut.

  Gå och kolla på tornfalkarna vid Riddarholmskyrkan (du jobbade i närheten?). Ungarna övningsflyger hela dagarna 🙂 De syns bäst om man står nere vid Mälaren och tittar upp över hustaken mot kyrktornet. De ser ut som duvor (fast utan vingflaxande), så de är små och lätta att missa. De sitter ofta uppe på metalltornet ovanför urtavlan (bohålan är på högra sidan, snett nedanför urtavlan). Snart flyttar de söderut och har ganska minimala chanser att klara sig förbi länder där de jagar falk 😦

 2. Det var jättetrevligt att träffa en Saltflinga från huvudstaden. Synd att inte Falkenberg visade sig från sin bästa sida.
  Jag väntar ivrigt på att få se dina färdiga projekt på bloggen.
  Själv har jag försökt sy ett baby-täcke, så det har inte blivit så mycket stickning de senaste dagarna.

  Maria i Falkenberg

 3. Vi var i Falkenberg för några år sedan. Det regnade varje dag så bad i havet blev en gång i Skrea och en gång i Tylösand. Vi upptäckte badhuset i Halmstad så vi badade där varje dag. Vi blev mästare på Luffarschack också. Trevlig stad annars, jag trivdes och åker gärna dit igen.l

 4. Visst behöver man semester efter semestern så ta det lite lugnt till att börja med. Men omväxling behövs ju. Att barnen lyckats bada 2 ggr är toppen….jag har bara fixat 1 bad (i Falsterbo).
  Hoppas att de 3 veckornas jobb går bra.
  Kram
  Eva S. i Lund

 5. Va skönt att höra att ni kommit hem ordentligt, synd att ni inte fick en bättre vistelse i Falkenberg.

  Har varit väldigt trevligt att träffa dej och sticka lite, man kan aldrig få för mycket stickcafe.

  Må så gott på dej.
  Eva.

 6. Ibland är det bra med lite sämre väder på semestern, tycker jag ,för då får man tid att göra annat än att ”måsta” vara på stranden?
  Vad kul att ha träffat Eva i Halmstad.

 7. Så kul ni måste haft det. Nu börjar jag min semester och ska bara njuta och göra så lite som möjligt av måstesaker.
  Ha det så gott, Boel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s