Årets 8:e FO – konsten att bli färdig

Jag har väldigt svårt för att göra färdigt mina stickade alster om det innebär att jag måste montera dem, numera blockar jag ganska snart efter att något är färdigt men att sy… Så denna gång har jag på olika sätt försökt ”lura” mig att göra klart. En bra grund är att vara ledig flera dagar i sträck samtidigt som man är lite hyfsat förkyld (inte med feber odyl men sådär så att man helst sitter still och tycker lite synd om sig).

Nu vill jag inte vara förkyld varje gång jag ska göra färdigt något så förutom det försökte jag muta mig med att jag skulle få börja på min nyinköpta stickning (se förra inlägget)

 (bild lånad från Yll och Tyll)

om jag sydde ihop mitt linne, det funkade inte så jag ändrade det till att om jag sydde ihop axlarna så fick jag börja på det nya:

 

Det funkade, typ, jag sydde snällt ihop axlarna förra helgen och började sedan på koftan i lin men den funkade inte som morot eftersom den inte är riktigt samarbetsvillig (jag har börjt om med den 3 gånger) så linnet blev liggande igen.

Så igår, halvgrinig efter en veckas förkylning så tog jag fram alla mina wipsar:

Elva stycken!! Fast i ärlighetens namn saknas två på bilden så 13 är det riktiga antalet. Nåja när de låg där på bordet så blev det fart på mig speciellt som jag insåg att jag kunde virka runt hals- och ärmhål istället för att sticka resår som jag inte ville. Så nu är årets åttonde stickprojekt färdigt:

  (jag har inte prioriterat att sola i helgen :=))

Mönster: från Nysta (jag har ändrat lite för första gången i mitt stickliv).

Garn: Colinette Banyan

Stickor: rundsticka 4 mm + virknål 3,5 mm.

Bäst med denna stickning: Att jag gjorde den klar på såpass kort tid, garnet köpte jag på Ninas stickcafé i slutet av april och den 7/6 är den klar. Jag har hitintills varit mästare på att dra ut på att bli färdig med större projekt. Att jag vågade lämna mönstet lite grann när det gällde hals- och ärmhål och virkade till en hålkant som jag tänkt skulle matcha hålkanten nedtill (som enligt mönstret skulle vikas upp men det ville inte jag).

Sämst med denna stickning: Garnet delar sig gärna när man stickar och framförallt när man ska sy ihop vilket irriterar, å andra sidan är det så mjukt och skönt att ha på sig att jag gärna stickar mer i det.

Nu ska jag ta ta tag i något av mina andra tolv wipsar återstår att se vilken.

8 tankar om “Årets 8:e FO – konsten att bli färdig

 1. Nej, det TV-programmet missade jag. Vad synd…

  Åh, supersnyggt linne! Vad jämn stickningen ser ut. Jättefint. Vad är det för kvalité på garnet?

  Inte ett dåligt WIP-bord du dukat upp. Bara att blunda och plocka 🙂 Hoppas att du kryat på dig.

 2. Så jätteläckert linnet blev!

  Håller till 150 % med dej om det där med att montera, jag gör allt som står i min makt för att undvika det. Därför stickar jag allt som rimligtvis går på rundsticka. Linnet t ex hade jag nog inte behövt sy något alls på, om man inte räknar att jag hade sytt ihop axlarna på det sätt som amerikanerna kallar kitchener stitches – har inte en aning om vad det kallas på svenska – det sätt som ofta rekommenderas för socktårna. Då är hela skapelsen klar när man stickat färdigt 🙂 Fast ibland går det kanske lite till överdrift för mej, för koftan Tempest jag gjorde nyligen la jag nog ner mer tid på att klura ut hur jag skulle sticka ihop ärmarna med kroppen än det hade tagit att sy i dem. Fast det var roligare så här!

  Krya på dej snart, ha det så gott i sommarvärmen och lycka till med de övriga monteringarna! Ser fram emot att se dem ordentligt på bild!

  Kram

 3. Lycka till med dina WIP-ar! Själv är jag så dålig på att avsluta saker just nu att jag inte minns när jag senast lade ut något FÄRDIGT på min blogg… Jag skäms..
  Koftan från Yll o TYll ser super ut.
  Hoppas du mår bättre nu!
  (ps. jag håller också till i Hallande några veckor per sommar… Hallands sandstränder och Bohusläns klippor = det bästa av två världar!ds.)

 4. Linnet blev jättefint med hålkanten nedan. Ja det är så skönt när man blir färdig med något! Jag håller på för fullt med mitt linne också, har nu börjat på framstycket. Och igår blev jag äntligen färdig med mina Djangosockar, känns väldigt skönt! Tror jag ska försöka få färdigt ytterligare något innan jag börjar på något nytt, jag blir liksom lite stressad av allt jag vill göra, och det är ju lite tokigt.. Men vi får väl se hur det går ;-). Jag är såå nyfiken på virkningen på det jag köpte på Yll&Tyll…
  Om vi inte hörs innan, så vill jag önska en riktigt skön semester! Hoppas att vädret är med er och att du får vilat mycket!
  Kram Linda

 5. Ilsefin sa ju att man skulle ha kola för att blocka och sy ihop. Jag har fortfarande inte varit och handlat kola …
  Och just nu finns det inte en chans i världen att hinna/ få plats. Blockrummet ska få hyresgäst nästan en vecka.

 6. Väldigt fint linne tycker jag, nu har även jag fått färdigt mina första sockor… ska bara fästa trådarna, fotat har jag gjort ska sätta in och visa vilken dag som helst.
  Bakstycket på en babykofta är klart och jag började igår på vänster och höger framdelar… ohh så pluttigt och nuttigt.
  Har nu fått två omgångar garn från Garnkorgen, alla fina men blev lite snopen, beställde ett mönster Beaded Lace scarf och texten var på engelska… inte fattade jag det. Har hittat en lista med stickord översatta, men jag blev nog lite förvånad att mönstret inte var översatt. Jag såg aldrig att det var på engelska.
  Kram

 7. Så fruktansvärt rolig bild på alla dina projekt! Förutom att den är rolig (troligen för att jag känner igen mig och är lättad att andra är likadana…) så är det så många vackra färger och projketen ser verkligen fina ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s