Vårstädning del 1

Låt inte rubriken avskräcka – det är garnsamlingen som är fokus för mitt vårstädningsryck – även om jag kommer att vara tvungen att ägna en del av helgen åt att dammsuga, städa toaletter och annat tråk. Fast i ärlighetens namn är väl inte en städning av garnsamlingen alltigenom rolig heller, snarare är det med lite blandade känslor jag gett mig i kast med detta projekt. Ena stunden förfäras jag av hur mycket garn jag har för att nästa tänka att det är inte så farligt. Somliga garner blir ett kärt återseende medan andra väcker förvåning och en fråga om varför jag köpte detta garn överhuvudtaget. Men efteråt brukar min sticklust öka enormt. Nåväl nu ligger allt garn framme i vardagsrummet och jag har som ett första steg gått igenom mina Wip:ar och Ufo:s:

Riktigt sanningsenlig är inte bilden för jag har några riktiga Ufos på ett annat ställe, ska ta tag i dem också… Sedan dök det upp två projekt till. Sammantaget har jag repat upp tre projekt, slängt ett halvt och sparat resten.

  

Dessa tre är nu bara lite krulligt garn. Strumpan till höger stickade jag i bilen på vägen upp till fjällen när lille V var på sitt sämsta humör, det märktes på stickningen. Det lila på mittenbilden skulle och ska bli men virkad mudd med pärlor men dels virkade jag fel och dels gillade jag inte pärlorna och garnet tillsammans. Till höger även det en virkning, en mudd, som jag virkade så hårt att enda användningsområde som skulle funka är som grytlapp.

Kvar som Wip:ar blev: 

 Lila linne, garn och möster från Huskroken. Jag stickade fel när jag skulle börja maska av för halsringningen för någon månad sedan och sedan blev den liggande.

 Svarta tröjan som blir så fin men är så tråkig att sticka. Till hösten vore det faktiskt kul om den var klar.

 Grön mudd/halvvante, garn Malabrigo lace mönster från Yll & Tyll. Fastnade i om jag stickat tummen rätt och så blev den liggande.

 Rosa kofta i garn och mönster från Garnverket. Vet inte om jag gillar mönstret men måste nog ge det en chans till genom att sticka lite längre.

 Virkad mudd i Silla och mönster från Maria Gullbergs bok. hur kul som helst att virka så varför den mest ligger förstår jag inte.

Förutom dessa så ska jag sätta knappar i den gröna bebiskoftan, blocka min Candle Flamesjal som är färdig och forsätta att sticka på Idasjalen (se föregående inlägg).

Nu är det lunchdags sedan fortsätta med städningen. Fortsättning följer…

6 tankar om “Vårstädning del 1

  1. Ibland måste man vara realist och ge vissa saker respass. Även om det kan vara svårt lättar bördan av försummelse när det väl är gjort. Och visst är det mycket bättre att repa upp även i ett sent stadium än att få klart något som ändå inte används?
    Fortsatt trevlig helg!

  2. Håller med föregående ”talare”. Låt de tråkiga arbetena ligga -ifall du inte gärna vill ha det färdiga plagget förstås. Jag är nu inne på vänster framstycke på min svartvita jacka. Kan inte påstå att det är kul hela tiden. Börjar nog bli lite tjatigt. Men jag vill så gärna ha den klar. Ha en skön helg!

  3. Ja, det är ju fantastiskt att lilla Södertälje är uppmärksammat i USA:s kongress. Just nu känns det som jag jobbar dag och natt, är det inte politiker som man får städa upp efter så är det media från hela världen man ska ta emot. Stundvis är det ändå ganska roligt.
    Ha det gott, vi ses.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s