Ljusglimtar

Jag har varit lite nedstämd sista dagarna. Som tur är så har det dykt upp ett och annat som gjort mig lite gladare och jag har försökt att leka Pollyanna  (ni har väl läst om henne?) i liten omfattning och ta vara på det postiva som hänt (som i onsdags).

Som i torsdags, maken var i Uppsala och mms:ade en bild på en Yll & Tyll påse då vaknar livsandarna lite. Han höll mig på halster hela dagen men när jag kom hem fick jag det här:

fran-km.jpg En härva Malabrigo Lace som ska bli ett par halvvantar med flätor till mig. Resten av garnet ska bli två mössor till KM (hoppas han) och jag har påbörjat den ena fast den ser mer ut som en snedstickad halsduk än så länge.

I torsdags började jag också sticka på denna äntligen:

candle-flame.jpg Candle Flame, hur trevlig som helst att sticka och garnet passar så bra tycker jag. Jag har haft lite svårt att motivera mig i helgen att göra andra väsentliga saker som städa, tvätta, laga mat mm utan har helst velat sticka lite till och lite till och….

I fredags fick jag två saker med posten som gjorde mig glad. Det ena var fyra virknålar – Boje 1,2,3,4 som jag ropat in på Tradera för 36 kronor. Det andra var min alldeles egna stickväska! Bara paketet gjorde mig alldeles fånigt glad:

prickigt-paket.jpg Ett så fint paket måste ju bara innehålla något fint och det gjorde det också:

stickvaska.jpg stickvaska-2.jpg

Jag hade efter mycket fånigt velande beställt en stickväska från Anna på Stickfrossa och ja det är bara att erkänna jag är lite småkär  störtförälskad i väskan. Tack Anna – den känns som gjord för just mig!

 Min dotter som snart fyller 17 (!) har på sin önskelista önskat sig en också fast inte i samma färger. Vi får väl se fast risken är väl annars att hon snor min det brukar hända så med mina andra väskor (även om ofta förnekar att hon ”lånat” dem).

Jag ska försöka att även denna vecka samla på ljusglimtarna, det kräver övning, speciellt en dag som idag när jag får samtal från skolan för att lille V inte ägnar sig åt det han borde i skolan. Hur gör ni för att ta vara på det som ger energi istället för att fastna på det som stjäl energi?

10 tankar om “Ljusglimtar

 1. Ja, hur gör man… man går ner och kör en hjärnrensarpass på gymmet så man är mör… sedan går man hem – efter en härlig dusch och möjligen sätter sig och stickar lite…
  Må så gott… värmländskan… kramis, ngn var gubbe inte ens skulle upptäcka att han gick förbi en garnbutik – än mindre gå in i en och handla!!! Har ringt ner och bett dem lägga undan saker ibland och DÅ möjligen har han kunna gå in och hämta det åt mig… vägrar!!! 😉

 2. Så roligt att du är så nöjd, det är så det ska vara! Tänk så fint med din candle flamestickning inuti! Den ser underbar ut!Så snyggt garnval till den!
  Jag känner mig så himla osäker på min nya blogg, gillade också min gamla, men blogger har en del roliga funktioner jag gärna vill ha. Jag fortsätter ett tag och ser om jag vänjer mig.

 3. Åh, så roligt med presenter, både garnerna och väskan är hur fina som helst!
  När det gäller energin så kan jag rekommendera dig att läsa Åsa Nilsonnes bok ” Vem bestämmer i ditt liv” . En jättebra bok som hjälper mig att ha kontrollen över mitt eget liv. Du kan säkert låna den men den är värd att ägas.
  Kram på dig

 4. Åhh, vilka fina saker du fått/köpt 🙂 CF blir så snygg!

  Hoppas att du känner dig lite bättre.

  Jag brukar vältra mig i depresionen, och verkligen gå in i den. Ett tu tre, så känns det en dag bara bättre: fåglarna kvittrar och solen lyser. Fast det känns som om det aldrig mer ska göra det, när jag mår som sämst… Jag antar att alla har olika knep. Att träna, brukar vara bra så att endorfinerna (kroppens eget LSD 🙂 kommer loss 🙂 Då ska man bli piggare.

  Kram.

 5. Jag fick se din rubrik och trodde en kort sekund att det var mitt bloggnamn… hej, kikade in och blev glad av dina tankar om garn och stickande.
  Jag gillar alla sorters handarbete och har väl stickat, virkat, sytt och broderat i omgångar i hela mitt liv.
  Deppig blir vi ju alla då och då, livet är ju så upp och ner och fram och tillbaka.
  Jag brukar skriva i min blogg, gnälla och klaga och med lite tur så brukar jag få stöd och hejarop från de andra tjejerna.
  För mig kan det räcka med att gnälla av mig, sen är jag liksom klar.
  Men visst finns det djupare svackor ibland och då får man helt enkelt ge sig själv lite tid. Lägger mig och läser eller virkar några varv, ringer en kompis och pratar eller så får min man lyssna på mig. Något som funkar för mig är att gå ut och gå med min hund, det har med det här att komma ut att göra. Det är lätt att man inte vill träffa andra när man känner sig deppig men det är ju precis det som får en att lyfta lite.
  Inte vet jag om du blev ett dugg klokare av mina tankar…
  Skickar lite upplyftande energi här med min kommentar, och du välkommen att hälsa på hos mig.
  Kram Maggan

 6. Jag vet inte hur man ska göra, jag tar en dag i sänder och försöker göra de bästa jag kan, ibland är de bästa jag kan, bara att sätta på en kopp kaffe men då är de också gott kaffe, försöka njuta av de lilla. Vet att du har de tufft men försök att hitta ljupunkter, dom du visat här är ju strålande.
  Ha de gott på dej.
  Eva.

 7. Hej!
  Jag undrar om du är intresserad av samla strumpklubben strumpor på ett och samma ställe på Dockmammans stickcafé.
  Man behöver inte vara medlem för att få ladda upp sina bilder,tänkte att det kunde vara roligt att samla dom på så samma ställe så man fick en lättae överblick på alla strumpor.

  Du går bara in här http://dockmammansstickcafe.zoomin.se/galleri.html och letar upp var och ens månads galleri…

  Mvh
  Dockmamman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s