Ledig dag

Onsdagar försöker jag nu så länge jag jobbar deltid ha som min lediga dag. Ledig från såväl jobb som läkarbesök, Bupdito och annat som kräver mer energi än det ger.

Så i dag började jag med att sova lite längre än vanligt, äta frukost i lugn och ro för att sedan ge mig i väg i regnet till min naprapat. Jag är helt säker på att han är den bästa naprapat som finns! I alla fall gick jag därifrån 1 1/2 timme senare med väldigt mycket mindre ont än när jag kom och väldigt avslappnad och tillfreds. Så för att forsätta dagen bra så åkte jag in och fikade på Café Rival – inte mitt absoluta favocafé men bland de bättre.

rival.jpg

Med mig hade jag boken Att leva ett liv inte vinna ett krig av Anna Kåver. Den handlar om acceptans – ett ord som för många har en negativ klang men som det beskrivs i boken tycker jag att det känns rätt. Svårigheten ligger väl i att omsätta tankarna till handling. Först ska jag läsa klart boken dock (jag har läst den förut).  Ett citat har fastnat ”hälsa är snarare att kunna bli sjuk och sedan åter bli frisk” istället för att sträva efter att aldrig bli sjuk vare sig psykiskt eller fysiskt.

Efter att ha ätati och druckit gott tog jag tunnelbanan söderut till Warp & Weft som hade öppet hus i dag. Jag har aldrig varit där förut, inte ens i trakterna så det blev lite ”turistande”. Butiken var trevlig och jag gick förstås inte tomhänt därifrån:

warp-weft.jpg

Två nystan Silla så mjuka så mjuka så. Ska tillsammans med de två andra nystan Silla jag köpt bli muddar när min virknålar inropade på Tradera kommer. En burk pärlor fick också följa med hem. Jag tror att jag är på väg att bli pärltokig.

Nu ska jag avsluta en trevlig ledig dag med att titta på Roomservice (ja jag har en hemlig passion för vissa inredningsprogram med snygga medverkande) och sticka på mina februarisockor.

Hoppas att ni som läser har haft en bra onsdag ni med!

Annonser

6 tankar om “Ledig dag

 1. Va skönt för dej md en ledig dag mitt i alltihopa de är du väl värd.
  Roligt med studiebesök men kan inte se för mycket.
  Jag ska sätta mej vid Tvn nu, spelade in Roomservic i går, så du är inte ensammen bland ”gör de själv inredningsprogrammen” de är hur skoj som helst att titta på.
  Ha de gott på dej.
  Eva.

 2. Hoppas att din onsdag var bra! Jag blev sjuk igår, på P’s födelsedag och allt 😦

  Jag var till en naprapat ett par gånger (blev skickat till en, då jag gick på shiatsubehandling via en utredningsgrupp inom Landstinget, annars skulle jag aldrig ha råd). Å fy, vad det knäckte i halsen hos naprapaten 😦 Tog inte ont, men det lät som han skulle vrida nacken av mig.

  Vilka härliga garn du köpt!

  Ha det bra.

 3. Så skönt med en turisttur efter en naprapattur.

  Har du sett inredningsprogrammen på BBC PRIME, de är helt underbara, vissa givetvis.

  Om du ska sticka en BSJ så tänk på att den jag stickade i Kauni var för liten till en 5 månaders Elsa som inte är speciellt stor. Knepigt med garnval till den koftan.

  Kram

 4. Låter som om du hade en riktigt höjdardag! Både naprapatbesök, garninköp och allmänt ”turistande” låter välidgt trevligt. Det var dej verkligen väl unt, hoppas du fick batterierna lite laddade på köpet.

  Ha det så jättegott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s