Glädjeämnen

Denna torsdag har varit en riktigt eländesdag för min del, inte för något speciellt hänt utan ändå. Jag har varit negativ till precis allt och bara sett elände överallt förutom när jag såg att Snigelmamman hade valt mig till en av dem som   får ”You make my day”-Award”

 

Tack Pia! Jag blev på klart bättre humör och det behövde jag.

De personer vars bloggar jag i princip dagligen läser och som förgyller mina dagar finns i listan till höger såväl mat- som stickbloggare, så känn er utvalda (även om ni är lite fler än 10).

Ett glädjeämne är också responsen på mitt förra inlägg om gröna nyårslöften. Speciellt glad blev jag när jag så att Eva har ett eget löfte på sin blogg. Men även kommentarerna glädjer. Att det kommer mer ekologiska garner både här och här känns bra och jag hoppas på ännu mer. Att börja med maten som flera av er som kommenterat skriver om tror jag är bra och hyfsat enkelt i alla fall så länge det är mejeriprodukter, ägg och torrvaror (om man inte är laktosintolerant förstås). Och det där med sopsortering tror jag också är viktigt men där har jag insett att jag har ett krig att föra med KM som gärna kastar både metall, papper och hårdplast i soporna.

God Natt!

3 tankar om “Glädjeämnen

  1. Jag tror att man stänigt kan förbättra sig själv när det gäller hur pass miljövänlig man är. Det finns små saker: släcka (lågenergi) lampor när man inte är i rummet, ha vatten på kylning i kylskåpet istället för att spola flera minuter (vi bor ett par trappor upp) på sommaren för att det ska bli kallt. Att äta mer grönsaker, och närproducerat (i Sthlm finns ju Bondens egen-butiken, en avknoppare till Bondens egen marknad). Gå och cykla, istället för att åka buss. Att bara laga mat som äts upp, och inte behöver kastas. Etc. Alla sätt är ju bra.

    Min mamma vägrar sopsortera, och jag orkar inte bry mig längre. Hon kommer att ge mig en hjärtinfarkt om jag fortsätter engagera mig i alla hennes tokiga påfund 😦 Förvisso blir det lite omständigt för henne att kånka iväg med sakerna, för hon har en bit (med hennes pensionärs-mått mätt) att gå till sopstationen, och hon är hjärtsjuk. Så jag kanske dömer henne för hårt.

    Ha en trevlig helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s