Ont

Jag sitter och väntar på att klockan ska bli tio så jag kan ringa Barnreumatologen på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Min dotter har så ont så ont och inga av de värktabletter hon har hemma hjälper. Som mamma känner jag mig väldigt maktlös just nu.  Hon har haft ont så länge nu att hon inte kommer ihåg hur det var att inte ha ont. Förra veckan påbörjade hon en behandling med cellhämmande läkemedel (”cellgifter”) i låg dos i sputform vilket förhoppningsvis kommer att göra det bättre om 1-2 månader men till dess… …

sprutbild.jpg Så här såg det ut förra veckan när hon tränade på att ge sig själv sprutor. Än så länge ger jag dem för det känns för läskigt tycker dottern att sticka sig själv. Jag förstår henne – jag tycker det är läskigt att sticka mitt eget barn (och då har jag ändå i tidigare yrkesliv gett sprutor till många, fast det är inte alls samma sak).

julkort1.jpgSå här hemma är vi just nu två pyssliga individer som vanligtvis stickar, broderar eller syr. Men i går drog vi igång årets julkortstillverkning. Vi hade riktigt roligt och resultatet blev rätt bra tycker vi själva.

Oavsett vad vi pysslar med så tycker jag att det är så att handarbete lindrar såväl smärta som ledsenhet som trötthet som…  Och fick jag bestämma så skulle det ges betydligt mer pengar till lekterapi på sjukhus och möjlighet till pyssel i olika former på andra ställen i samhället (skolor, fritids, fängelser, äldreboenden mm). Å när jag ändå är i bestämmartagen så skulle jag vilja se mer forskning kring psoriasis artrit och om ungdomar och smärta. Men nu får jag tyvärr inte bestämma så det blir nog inte mer pengar till vare sig det ena eller andra. Så jag går och gör frukost på sängen till dottern i väntan på att doktorn  ska ringa tillbaka.

8 tankar om “Ont

 1. Finge jag bestämma skulle jag bestämma samma sak.

  Jag önskar att ni får någonting som lindrar hennes smärta nu på direkten, till dess att cellbehandlingen ger önskad effekt.

  Och så undrar jag om du kan tänka dig att skicka din postadress till mig? Du vann ju en present på min blogg. Jag har inte gjort något än, men om jag frågar om adressen redan nu så kan jag ju skicka helt utan din vetskap 🙂

  Massa kramar,
  Fosco

 2. Man blir alldeles tagen och hittar inga ord till tröst, det finns inga. Skickar mina tankar till er och önskningar om att din dottern får lindring genast och att ni alla i familjen får kraft att orka.
  Du har inte vunnit någonting på min blogg men jag skulle gärna också vilja få din adress för en uppmuntranspresent till dottern. Mejla i så fall till: evas_syster@hotmail.com
  Kramar,
  Annelie

 3. Du verkar inte ha något flyt i ditt liv just nu. Du stickar fint och förhoppningsvis kan du få lite ork från det.

  Kram,
  Veloce

 4. Det gör så väldigt ont i mej när jag läser om den stackars flickan. Hoppas att ni får hjälp och lindring snabbt så hon inte behöver må så dåligt. Många kramar till er båda.

 5. Det värker i mej av medkänsla med den stackars tösen! Måtte hon snart få fungerande hjälp. Så tungt att stå bredvid och inte kunna göra något.

  Hoppas ni trots allt får en skön och avkopplande jul, hela familjen!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s